🏆 Dewi Van de Vyver ICT Woman of the Year

Awards / News / People

Op donderdag 20 februari 2020 organiseerde Data News de 12de editie van She Goes ICT, een jaarlijks evenement dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector. De winnaressen worden bepaald door de lezers van Data News enerzijds en een professionele jury bestaande uit ex-winnaars en IT-prominenten anderzijds. Na stemming en jurering werd Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) benouitgeroepen emd tot ICT Woman of the Year 2020. Julie Scherpenseel (ML6) werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020.

Dewi Van De Vyver heeft altijd iets gehad met technologie. Het was dan ook voorbestemd dat ze tussen developers zou belanden. Acht jaar geleden stond ze mee aan de wieg van scale-up Flow Pilots. Sinds een jaar leidt ze het bedrijf ook als CEO. Flow Pilots begeleidt digitale innovatietrajecten en voert ze uit van A tot Z. Bekende klanten zijn onder meer Axa, Agfa, Soudal, Belfius en Sodexo.

Voor de negende keer ondertussen ging Data News ook op zoek naar een ‘Young ICT Lady of the Year’. Daarmee wil Data News de belangstelling trekken van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector. Iedere vrouw die niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is in een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega. Uit de dossiers die ingediend werden selecteerde de jury 10 genomineerden. Via online voting werd een top-5 bepaald.
Die vijf dames mochten zichzelf komen voorstellen aan de jury, die uiteindelijk Julie Scherpenseel, chief growth officer bij ML6, verkoos als Young ICT Lady of the Year.

Een uitgebreid interview met Dewi Van De Vyver en Julie Scherpenseel als nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year, leest u in de editie van Data News van vrijdag 21 februari 2020.