🏆 Young Lions Film Competition 2020 heeft een jury

Awards / News / People

Het is weer zover: Brightfish mag als officiële Belgische vertegenwoordiger van het Cannes Lions festival dit jaar opnieuw een team straffe reclamemakers naar Cannes sturen om deel te nemen aan de Young Lions FILM Competition.

Om het beste Belgisch Film team te selecteren, mogen de jonge creatieven zich eerst bewijzen met een filmscript. Alle teams krijgen tijd tot zondag 19 april middernacht om hun script in te dienen. Een professionele jury van Belgische creatieve directeurs en regisseurs beoordeelt alle inzendingen. Zetelen in de jury: Klaartje Galle (Darwin), Geert De Rocker (Happiness), Antoinette Ribas (Ogilvy & Social.Lab), Fred De Loof (zelfstandig filmregisseur), Eva De Jonckheere (Hotel Hungaria) en Iwein Vandevyver (Lucy). De jurering gebeurt aan de hand van de officiële Cannes Lions judging sheet.

Wie voor de shortlist wordt geselecteerd, gaat door naar de finale waar de teams hun script verfilmen naar een 60 seconden spot. Op woensdagnamiddag 13 mei worden alle deelnemende teams en de jury uitgenodigd voor een gezamenlijke screening op het grote scherm. Het winnend team mag op kosten van Brightfish naar Cannes Lions om daar mee te dingen naar de officiële Young Lions FILM Competition.

Vorig jaar waren het Lisa Gadeyne en Sumi Arcos Mina (Happiness) die de Belgische kleuren verdedigden in de Young Lions FILM Competition: “Als jonge creatief was het een droom om nogmaals in Cannes te mogen zijn. Ditmaal als Young Lions in de categorie Film. De Competition was heftig maar we hebben er zo van genoten.”  Alle informatie vindt u op de website van de Young Lions FILM Competition