💊 BEA Awards en Best Brands: geen uitstel

Agenda / Communication / News

De organisatie van de BEA Awards is niet van plan het evenement uit te stellen. En ook Serviceplan Group, organisator van de Best Brands, behoudt zijn vastgelegde datum. 

De sector van de bedrijfsevenementen ontsnapt niet aan de reacties veroorzaakt door de coronavirus-epidemie in Europa. Deze week hebben de vakassociaties binnen de sector al verschillende malen opgeroepen tot kalmte, overleg en objectiviteit. Deze houding wordt ook aangenomen door de organisatoren van de BEA Awards, het jaarlijkse evenement gewijd aan zakelijke en institutionele evenementen. "De situatie verandert van dag tot dag, maar op basis van de officiële informatie die we momenteel hebben, zijn we niet van plan de BEA uit te stellen," zegt Jean-Paul Talbot, een van de medeorganisatoren. "Integendeel. De BEA is immers dé hoogdag van een activiteitensector die een belangrijke rol speelt in de Belgische samenleving en economie*."

Voor de organisatoren is de tagline van de BEA’s - 'Share the Spotlight 2.0' – meer dan ooit de juiste boodschap. "Oorspronkelijk benadrukte deze slogan het belang van de rollen die iedereen in de sector speelt," vervolgt Bert Knuts, medeorganisator van de BEA Awards en voorzitter van het Expert Center Event Marketing van ACC België. "Vandaag is het een stellingname voor de hele sector. Het is dé uitgelezen kans om te tonen dat wij niet meegaan in de massahysterie en paniekzaaierij. We starten met het ACC ook een positieve informatiecampagne over het veilig organiseren van events in deze tijden en we blijven oproepen tot rationele en proportionele beslissingen."

De evenementenwereld is een sector die de afgelopen jaren verschillende crisissen heeft doorgemaakt, stelt men vast bij de BEA Awards: "Tien jaar geleden was er de economische crisis, daarna volgde de terreurdreiging in 2016, en vandaag is er dus een gezondheidscrisis. Voor bedrijven en overheden zijn evenementen een essentiële vector van communicatie, van mensen samenbrengen, van bewustzijn, van informatie, enz. De sector is inherent veerkrachtig, en zal daarom ook deze nieuwe test overleven. Anderzijds kan men zich afvragen welke impact deze coronacrisis zal hebben op de 80.000 banen in de sector, waarvan de helft als occasioneel kan worden beschouwd. Deze banen hebben hoofdzakelijk de vorm van KMO’s en micro-ondernemingen, onafhankelijken, freelancers en tijdelijke krachten die niet altijd de financiële slagkracht hebben om het hoofd te bieden aan een aanhoudende crisis. Welke freelancer of micro-onderneming zou bijvoorbeeld drie maanden zonder inkomsten kunnen werken?"

"Het is in ieders belang dat deze crisis niet blijft duren en dat evenementen - en andere economische activiteiten - zo snel mogelijk hun normale gang kunnen gaan. Binnen een context van veiligheid en gegarandeerd welzijn. Met het behouden van de BEA-datum op 25 maart versturen we dan ook een dubbele boodschap, die wordt gedeeld door een zestigtal partners, bedrijven en freelancers, betrokken bij de organisatie. De eerste is dat we tot het uiterste willen gaan om aan te tonen dat het mogelijk is om, ondanks de huidige context, op een veilige manier evenementen te organiseren. De tweede boodschap is dat de BEA Awards representatief zijn voor een hele sector en dat ze met de steun van de sectororganisaties de belangen van iedereen willen verdedigen, van multinationals, over artiesten, tot evenementenbureaus."

Zolang er dus geen officieel verbod komt, zullen de BEA Awards plaatsvinden op 25 maart 2020 in Mechelen.