💊Absoluut is virtueel veilig

Crea / News

Nu thuiswerken de beste optie is om onze gezondheid te beschermen, zijn we online extra kwetsbaar. Het Centrum voor Cybersecurity België lanceert daarom een nationale sensibiliseringscampagne rond digitale gezondheid in tijden van corona. Want cybercriminelen misbruiken deze coronacrisis om mensen op te lichten. En ze zijn ontzettend creatief en sluw in het verspreiden van valse berichten en virussen. Het is dus opletten geblazen, zelfs achter ons toetsenbord. Ook bij Absoluut werken ze vanuit een virtueel kantoor, maar dat houdt hen niet tegen om hun schouders mee onder deze campagne te zetten.  Integendeel zelfs: in-house productie nemen ze bij het bureau nu wel héél letterlijk.

Er is een sterke stijging van valse berichten over het coronavirus, en dus moeten we met z’n allen iets kritischer zijn voor alles wat zich op ons scherm afspeelt. Vooral thuiswerkers zijn vandaag een makkelijk doelwit: er worden massaal files gedeeld en applicaties gedownload om bijvoorbeeld videoconferenties op te zetten. En net daar schuilt het gevaar. Het Centrum voor Cybersecurity België roept ons op om extra waakzaam te zijn en deelt via de campagne praktische tips. Op de safeonwebblog kan iedereen terecht voor informatie rond veilig telewerk. Zo willen ze thuiswerkend België digitaal zo gezond mogelijk houden.

Er komt dagelijks ontzettend veel informatie op ons af, en die informatie is niet altijd eenduidig. Het is vaak moeilijk om te weten wat je wel of niet moet geloven. Absoluut bundelde daarom de belangrijkste informatie in een duidelijke animatievideo die van A tot Z bijna volledig in-house werd ontwikkeld. Het bureau koos voor een no-nonsense aanpak: heldere taal en duidelijk beeld. En de opnames van de begeleidende stemmen? Die gebeurden vanop afstand. Vanuit hun living konden ze via een veilige videoverbinding meekijken achter de schermen van de studio. Het is eens iets anders…

De video wordt ingezet op Facebook en Instagram en loopt sinds maandag 23 maart. Bij Absoluut zijn ze alvast virtueel veilig, jullie ook?