Callebaut doet het niet zonder chocolade
De impact van Covid-19 op de Belgische handelaars is ongezien. Ook de chocolatiers in ons land gaan door een moeilijke periode. Als voedingswinkels houden ze de deuren open voor hun klanten, maar deze blijven massaal āin hun kotā. De timing komt bovendien bijzonder ongelegen: de paasklokken kondigen het begin aan van topperiode voor de Belgische chocoladesector.
Om alle artisanale chocolatiers in ons land extra te ondersteunen, brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform āNot Without My Chocolateā naar BelgiĆ«. Callebaut ondersteunt met het platform ook chocolatiers in zeven andere landen. In tijden van corona brengt de campagne #NotWithoutMyChocolate zo chocolatiers van over de ganse wereld samen.
āOp vandaag zijn er 73 Belgische chocolatiers op āNot Without My Chocolateā aangesloten. Het platform wordt heel positief onthaald, we hopen dat meer en meer chocolatiers zich in de komende dagen zullen aansluiten,ā zegtĀ Kristof Bastiaens, sales director van Barry Callebaut Gourmet Benelux. āVerschillende chocolatiers zetten vandaag in op online verkoop, bestellingen via telefoon of email en leveringen aan huis, maar niet iedereen staat daarin even ver. Met het platform willen we hen extra ondersteunen. Ook chocolatiers die hun winkel hebben moeten sluiten, kunnen dankzij āNot Without My Chocolateā nog aan de slag blijven. Aan de consument willen we de boodschap meegeven: āje lokale handelaar om de hoek staat paraat, vergeet hen nietā.ā
Alle chocolatiers in ons land kunnen zich op het nieuwe platform aansluiten. Het volstaat om een account aan te maken en een profiel te creƫren. Daarbij kunnen handelaars ook aangeven welke diensten ze aanbieden (levering aan huis, online bestelling en/of afhaling in de winkel). Dankzij een uitgebreide zoekfunctie vinden klanten makkelijk de weg naar de chocolatier en patissiers in hun buurt. Ze kunnen filteren op woonplaats, naam en type van de zaak en leveringsmethode. Van zodra ze hun chocolatier gevonden hebben, kunnen ze hun bestelling Belgische chocolade plaatsen via de kanalen van de chocolatiers.