💊Covid-Solidarity.org lanceert virtueel callcenter

Communication / News

Tien dagen geleden werd de vrijwillige burgerbeweging Covid-Solidarity.org gelanceerd vanuit een hackaton. Het platform is ondertussen een versnelling hoger geschakeld met een virtueel, nationaal, en gedecentraliseerd callcenter. Dit om oudere mensen die minder technologisch aangelegd zijn ook verder te kunnen helpen. Hierdoor kunnen ze eenvoudigweg een gratis telefoonnummer bellen om hulp te vragen.

Dankzij de dagelijkse steun van meer dan 50 vrijwillige leden, heeft het platform al meer dan 5.000 vrijwilligers kunnen verzamelen om boodschappen te gaan doen voor mensen die hun woning niet kunnen verlaten. Er zijn ook nog meer dan 100 vrijwilligers die thuis klaar staan om telefoontjes te beantwoorden in het Frans en in het Nederlands voor iedereen die hulp nodig heeft, of die gewoon wilt dat iemand naar hem luistert.

“Ons platform kan gezien worden als de Tinder van de solidariteit. Heel ons model is gebaseerd op een geautomatiseerde en gelokaliseerde verbinding tussen personen die hulp vragen en vrijwilligers uit dezelfde buurt. We hebben in een recordtijd een grote invloed in elke buurt, door sociale banden terug op te wekken. We willen natuurlijk erg graag dat deze connectie na de crisis ook blijft bestaan,” zegt Olivier Rousseaux, de initiatiefnemer van het project.

De partners sinds de lancering van het initiatief en de spelers in de grootdistributie (Delhaize, Carrefour, Mestdagh, Colruyt, BIO planet, Okay, SPAR, CORA, Delitraiteur, Match, Smatch, Färm, Intermarché, Medi-Market, Sequoia, Tom&Co) verspreiden vanaf nu het telefoonnummer (02 808 96 54) in hun verkooppunten om de personen die hun boodschappen niet kunnen doen te steunen. Het callcenter van Covid-Solidarity.org wordt nu dus ook nationaal gedeeld met alle privé en associatieve organisaties.

Om de meest geïsoleerde personen te laten weten over het bestaan van dit nummer, is het belangrijk dat het lokaal ook wordt gecommuniceerd door de OCMW’s en de gemeenten. Covid-Solidarity.org nodigt daarom de lokale krachten uit om hen te contacteren en samen de krachten te verenigen.