💊L’Oréal lanceert Europees corona-solidariteitsplan

Communication / News

De Groep L’Oréal rolt een Europees solidariteitsplan uit ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus. Met dit plan richt de Groep zich tot verschillende actoren, zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen en apotheken die in de eerste lijn staan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorts ook de voedingsdistributie die aan de essentiële behoeften van de consument moet voldoen. Maar ook kapsalons, parfumerieën en leveranciers van KMO’s die erg kwetsbaar zijn voor de economische crisis die door de epidemie veroorzaakt wordt. En ten slotte ook de partner-verenigingen die armoede bestrijden en meer dan ooit nood hebben aan steun. 

De Groep neemt volgende maatregelen die onmiddellijk van kracht worden: 

  • Solidariteit met de gezondheidsautoriteiten: de fabrieken van de Groep – die vorige week al gestart waren met de productie van ontsmettende gel – drijven hun productie op en zullen in de loop van de volgende weken grote hoeveelheden ter beschikking stellen om de behoeften van de Europese autoriteiten te dekken.
  • Solidariteit met gezondheidswerkers en apothekers: La Roche-Posay zal alle ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen en voornaamste apothekers in Europa die partner zijn van het merk bevoorraden met ontsmettende gel. Zij vormen immers de eerste verdedigingslinie tegen het coronavirus en zetten zich elke dag in om ons te beschermen en de epidemie in te dijken. 
  • Solidariteit met de voedingsdistributie: het merk Garnier levert verschillende miljoenen flacons ontsmettende gel gratis aan zijn Europese klanten in de voedingsdistributie zodat zij hun personeel, dat aan het werk blijft om te voldoen aan de fundamentele behoeften van de consument, kunnen beschermen en de voorgeschreven voorzorgsmaatregelen kunnen toepassen.
  • Solidariteit met de KMO’s van onze distributiecircuits (kapsalons, kleine parfumerieën): L’Oréal bevriest al hun vorderingen tot ze hun activiteiten opnieuw kunnen opstarten.
  • Solidariteit met onze meest kwetsbare leveranciers: voor wie de grootste moeilijkheden ondervindt, verkort L’Oréal zijn betalingstermijnen door van contante betaling de regel te maken.
  • Solidariteit met kansarmen: om de meest kansarmen de mogelijkheid te geven de beschermende voorzorgsmaatregelen toe te passen en de gevolgen van de epidemie het hoofd te bieden, heeft de Fondation L’Oréal besloten om als bijdrage aan de strijd tegen het coronavirus een gift van een miljoen euro te doen aan zijn partner-verenigingen die zich inzetten voor de strijd tegen armoede. De verenigingen die het hele jaar door ondersteund worden door de Fondation L’Oréal ontvangen hygiënekits (douchegel en shampoo) et ontsmettende gel om uit te delen aan sociaal werkers, vrijwilligers en hun doelpubliek.

Jean-Paul Agon, CEO van de Groep L’Oréal, verduidelijkt: « In deze uitzonderlijke crisissituatie hebben we de verantwoordelijkheid om op alle mogelijke manieren bij te dragen aan de collectieve inspanningen. Met zijn initiatieven wil L’Oréal zijn erkenning, steun en solidariteit uitdrukken en al wie zich moedig en onbaatzuchtig inzet in de strijd tegen deze pandemie een hart onder de riem steken. »