💊 Positief blijven in tijden van corona

Media / News

Positief blijven in tijden van coronavirussen? It's a moral dury! Maar hoe doe je dat? Er de moed inhouden, natuurlijk. En dat lukt veel beter met positief nieuws en met een scheutje humor. Zo zijn er op sociale media al tal van pogingen om het leven tiptop te houden. #positivecoronews!

The Happy Broadcast focust op positief nieuws en belooft enkel 'anxiety-free news' te brengen.

En er mag zeker worden gelachen. Dat doet bijvoorbeeld de instagramaccount Blijfinuwkot, met hilarische suggesties om thuis de tijd door te brengen. Zoals: 'Kijk 'Friends' in omgekeerde volgorde'. 'Geef al je stopcontacten een naam'. Of: "Communiceer enkel via rebussen'.

 

 
 
 
 
 
Voir cette publication sur Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Break a on were we? #blijfinuwkot #ikmeenhethè

Une publication partagée par Blijf in uw kot (@blijfinuwkot) le

En er is ook de actie van Frances Lefebure en Make Belgium Great Again...

Natuurlijk doen ook radio- en televisiezenders (van VRT, DPG Media en SBS Belgium) tal van inspanningen, met meer nieuwsprogramma's, maar ook met de muziekkeuze in programma's en met speciale uitzendingen, of met heruitzendingen. Zelfs Kapitein Zeppos verschijnt weer op het kleine scherm! VTM en Qmusic slaan de handen in elkaar voor live-programma ‘Blijf in uw kot!’ Qmusic-dj Sam De Bruyn, preventief in quarantaine,  presenteert de ochtendshow mee van thuis. Met #samentegencorona willen de mediamerken van DPG Media mensen die in quarantaine zitten, steunen en helpen. Iedereen die ideeën heeft om de medemens te helpen, kan die delen op sociale media met de hashtag #samentegencorona.

En op een.be kan iedereen een persoonlijke boodschap insturen gericht aan de mensen die zij moeten missen. De Vlaming kan dus met zijn of haar smartphone een video maken, uploaden op de Eén-website, en vanaf maandag 16 maart zendt Eén dagelijks zo veel mogelijk van deze videoboodschappen uit rond 17.00 uur. De programmaschema's worden flink aangepakt, met onder meer programma's voor wie in quarantaine zit en voor het onderwijs. En dat VRT, DPG Media en SBS samenwerkten voor een gemeenschappelijk spot om de mensen te sensibiliseren, weet  u natuurlijk al.