Adobe zoekt videoclipmaker voor Imagine Dragons


Crea / News

makethecutAdobe lanceerde op 16 maart via haar social media-kanalen de 'Make the Cut'-wedstrijd ter ere van het 25-jarig jubileum van Premiere Pro. Adobe biedt creatievelingen de unieke kans om een videoclip te maken bij de nieuwste hit van Imagine Dragons, 'Believer'. Het kwam nog nooit eerder voor dat fans op deze manier aan de slag konden met een videoclip voor hun idolen. Imagine Dragons, de band die wereldfaam verwierf met 'On Top Of The World', stelt de officiële materialen beschikbaar, zodat iedereen zijn eigen versie kan maken van de videoclip, door gebruik te maken van Premiere Pro CC. De winnaar van de wedstrijd wint $25.000.

Een panel met toonaangevende juryleden - waaronder de band zelf, de editor/regisseur van 'Believer' Matt Eastin en beroemde editors zoals Angus Wall (bekend van de hitfilm Fight Club), Kirk Baxter (tweevoudig Oscar-winnaar en bekend van Gone Girl en House of Cards) - kiest de winnaar van de hoofdprijs van $25.000. Adobe reikt ook bonusprijzen uit van $1000 in combinatie met een jaarabonnement op Creative Cloud. Tot slot is er nog een speciale bonusprijs van $2500 samen met een jaarabonnement op Creative Cloud en 25 credits voor Adobe Stock als je de beste clip maakt met de geleverde Adobe Stock-fragmenten.

Er zijn vier speciale categorieën: Favoriet van de fans, Grootste verrassing, Beste jonge maker en Beste korte clip. Aanmelden kan via deze website.