Beebonds en Blackreit sponsoren bijenkorf 


Communication / News

beebondBij Beebonds geeft men om het milieu, klinkt het daar. Voor elke succesvol gefinancierd project engageert Beebonds zich om the investeren in de sponsoring van een bijenkorf, in samenwerking met de coöperatieve organisatie met sociaal oogkenmerk Made in Abeilles Bee to B. En ziezo, de eerste korf gesponsord door Beebonds in navolging van de financiering van Blackreit is een feit.

De bijzonderheid van Beebonds ligt in het feit dat het private en institutionele investeerders toelaat om anoniem en vertrouwelijkheid van de voordelen te genieten door zich via inschrijving via hun bank indirect op het platform in te schrijven op een obligatie die over een ISIN code beschikt. De ingeschreven obligaties bevinden zich op een effectenrekening van de eigen financiële instelling. De beleggers kunnen op elk moment een verkooporder doorgeven dat zal worden uitgevoerd op de Expert Market en waardoor het initiële kapitaal kan worden gerecupereerd, rekening houdend met de opgebrachte rente. Het platform is verantwoordelijk voor de bevordering van de liquiditeit van deze transactie.

Beebonds stelt aan ervaren beleggers kwalitatieve projecten voor die gevalideerd werden door een selectiecomité bestaand uit experts in hun domein, dit om ook alle relevante informatie omtrent de financiën en de wettelijke voorschriften over de uitgever online te plaatsen. Verder evalueert Beebonds momenteel de mogelijkheid aanreikt door de controlerende instanties om het bedrag van de minimuminvestering te laten zakken tot €1000.

Sinds april 2011 vecht Made in Abeiles voor de bescherming van bijen en de ondersteuning van imkers in onze streken.