Blankenberge showt nieuwe merkidentiteit


Communication / Crea / News

blankenberge

Gisteren onthulde Stad Blankenberge haar nieuwe merkidentiteit. Een andere aanpak wordt uitgerold, met respect voor wat was en vol ambitie voor wat komt. Met de nieuwe branding toont Blankenberge waar de stad echt voor staat.Vandaag onthulde Stad Blankenberge haar nieuwe merkidentiteit aan de inwoners en de pers. In aanwezigheid van presentatrice Erika Van Tielen liet burgemeester Ivan De Clerck de gloednieuwe vlaggen op het dak van het stadhuis hijsen en werd een groot spandoek met het logo van Blankenberge uitgerold. Voor de allereerste keer pakt de kuststad groots uit met een volledig nieuwe branding waarin het hart en de zwart-witte strepen centraal staan. De afgelopen jaren werd volop geïnvesteerd in het openbaar patrimonium van de stad en ook in de toekomst staan er heel wat ambitieuze projecten op til.

blankenberge
U vindt in dit bericht alvast enkele uitingen van de nieuwe huisstijl. Het Brugse bureau Skinn hielp Blankenberge bij deze rebranding.
blankenberge
De vernieuwde website van stad Blankenberge werd opgesplitst in twee entiteiten. Op de stadswebsite www.blankenberge.be, die begin maart online gaat, kunnen de inwoners en tweedeverblijvers alle informatie over de verschillende stadsdiensten per thema’s terugvinden. Het gebruiksgemak zal hier steeds centraal staan zodat de burger snel bij de gezochte informatie terecht komt. Via de toeristische website www.visit-blankenberge.be die gisteren werd gelanceerd vinden de bezoekers dan weer alle info over het gevarieerde aanbod van activiteiten in de stad terug. Een handig overzicht van de evenementen, horecazaken en overnachtingsmogelijkheden, opgeluisterd door wervend beeldmateriaal, moet toeristen goesting doen krijgen om hun bezoek aan stad Blankenberge te plannen en te boeken. De website zal mee evolueren in functie van de seizoenen, bepaalde thema’s en geplande feestelijkheden zodat de bezoekers op een proactieve manier worden geïnformeerd over het actuele aanbod in Blankenberge.
Ook op social media is Stad Blankenberge niet meer weg te denken. Op Instagram is Toerisme Blankenberge al enkele maanden actief. Sinds 2016 is Toerisme Blankenberge actief op Facebook met een pagina waar de updates en foto’s van de verschillende evenementen van de Stad worden gedeeld. Daar komt nu een stadspagina bij. De Facebookpagina van Stad Blankenberge zal een brede waaier aan informatie brengen: van toeristisch-evenementiële informatie tot informatie uit de verschillende stadsdiensten, maar evengoed ook boodschappen van algemeen nut of andere leuke weetjes.
blankenbergeblankenberge