Brussels Airlines stuurt mobiele app
 de lucht in

Innovation / Marketing / News

BAIR_landingpage_header_app_en

Sinds vandaag biedt Brussels Airlines haar mobile app aan in de App Store en op Google Play. De lancering luidt een tijdperk van digitale transformatie in bij de Belgische luchtvaartmaatschappij, om hun services en producten verder te optimaliseren voor de klant.

Terwijl steeds meer reizigers gebruik maken van online en mobiele kanalen om hun reis te plannen en contacteren hun luchtvaartmaatschappij on-the-go, verklaart Brussels Airlines 2017 het jaar van digitale innovatie, waarbij het bedrijf zwaar zal inzetten op de verbetering van haar digitale tools om een nog betere service aan hun klanten te bieden. De maatschappij verstuurde recent haar 10 miljoenste mobiele instapkaart en op dagelijkse basis beantwoorden hun Social Media Happiness Agents meer dan 500 vragen van reizigers op Twitter and Facebook, wat aantoont dat hun klanten klaar zijn voor meer digitale tools. De eertse in het rijtje is de Brussels Airlines app, die vanaf nu beschikbaar is voor iOS en Android telefoons.

« Dankzij alle data die we ter beschikking hebben, hebben we een steeds beter beeld van wat onze klanten willen en kunnen we hen dit ook aanreiken, » klinkt het bij Sebastien Scarmure, VP e-Commerce & Mobile bij Brussels Airlines. « Om en bij de 35% van onze verkoop wordt gerealiseerd op brusselsairlines.com, maar ook qua servicing moeten onze digitale platformen een oplossing kunnen bieden aan al onze klanten, ook zij die via een reisagentschap hebben gereserveerd. Ze hebben accurate informatie over hun vlucht nodig terwijl ze aan het reizen zijn en ze willen hun reservatie zelf kunnen wijzigen zonder via de traditionele kanalen te moeten gaan. De app is een eerste stap in deze richting, maar gedurende de volgende jaren zullen er nog meer services komen om een complete ervaring te kunnen bieden tijdens elke stap van de reis. »

De maatschappij zet veel in op het creëren van een relevante en efficiënte digitale ervaring voor hun klanten, zodat zij zich kunnen focussen op hun reis. De website zal vernieuwd worden om meer persoonlijke diensten aan te bieden en een ‘data pool’ project zal het mogelijk moeten maken om up-to-date informatie over alle operaties van de airline in beeld te brengen en om deze informatie te gebruiken om klanten zowel als werknemers op de hoogte te houden.

Vandaag laat de Brussels Airlines app toe om tickets te boeken, in te cheken voor de vlucht en een mobiele boarding pass te gebruiken en op de hoogte te blijven van mogelijke vluchtwijzigingen. Na deze eerste realease van de app, zullen er binnenkort updates volgen waardoor push notifications klanten proactief op de hoogte kunnen houden. De Brussels Airlines app kan gratis gedownload worden op de App Store en Google Play.