In The Pocket haalt Nick Bostrom naar België


Innovation / News

nick-bostrom

De Gentse digital product studio In The Pocket kondigt met trots de laatste keynote speaker aan voor zijn event Shift. Nick Bostrom is niet alleen Director of the Future of Humanity Institute en Professor of Applied Ethics aan Oxford University, hij is ook de man naar wie Elon Musk, Bill Gates en Stephen Hawking kijken voor ze zelf een uitspraak doen over artificiële intelligentie (AI).

« We’re like children playing with a bomb, » zei Bostrom over AI deze zomer in The Guardian. Hij bestudeert superintelligentie: AI die op zowat elk vlak slimmer is dan de mens. En die zou dus wel eens de ondergang van de mensheid kunnen betekenen. Tenminste, als we ons niet wereldwijd voorbereiden op de gevolgen ervan. Elon Musk zette onlangs Bostroms boek Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies op zijn lijstje van must-reads. Bovendien sponsorde hij Bostroms institiuut met zo'n 1 miljoen pond.

Bostrom zoekt antwoorden voor een toekomst waarin AI een hoofdrol speelt. Hoe houden we een machine die slimmer is dan onszelf onder controle? Kunnen we de mens verbeteren om de gevaren van AI in te perken, door gentechnologie of mind-uploading? Maar ook: wat gaat de mens nog doen als machines al het werk overnemen? Hoe leven we in een wereld waarin machines alles wat we doen en laten weten?

Shift vindt plaats op 12 oktober in de kantoren van In The Pocket. Zo'n 300 digitale leiders komen er samen voor inspirerende debatten, workshops en lezingen over de technologieën van de toekomst. Nick Bostrom neemt het woord tijdens het exclusieve avondevent dat Shift afsluit.Ga voor meer info en tickets naar de website van Shift.