Krëfel en 87seconds houden Big Collecte

Crea / News

Krëfel kondigde eerder deze maand haar grootste landelijke inzamelactie aan, ‘Big Collecte’, die plaatsvindt van 28 september tot 31 oktober. De retailreus werkt hiervoor samen met haar vaste contentbureau 87seconds voor de creatieve en productionele uitwerking van de reclamecampagne. Deze loopt nu de hele maand oktober op nationale televisie.

Met deze inzamelactie wordt de Belg aangemoedigd om zijn oude elektro-apparaten, al dan niet aangekocht bij Krëfel, binnen te brengen en ze zo een tweede leven te geven. Big Collecte is een samenwerking met Recupel, Recoll, Renewi en Bebat. Voor elke 40kg aan elektro die wordt ingezameld tijdens de Big Collecte, engageert Krëfel zich samen met de gemeente Zemst en de vereniging Graine de Vie om een boom te planten in België of in Afrika.

“Krëfel engageert zich het hele jaar om milieuvriendelijke acties bij zijn klanten aan te moedigen. Maar met deze Big Collecte leggen we de nadruk op de ophaling en recyclage van een maximum aantal toestellen die ‘slapen’ bij de mensen. Een nationale televisiecampagne leek ons dan ook het meest aangewezen om het grote publiek te bereiken. Het team van 87seconds, die haar sporen reeds verdiende bij een eerdere campagne (de reclamespot rond “Is er een dokter in de Zaal”) werkte een concept uit en verzorgde de hele productie. Dit is een samenwerkingsvorm, waarbij creatie en productie bij eenzelfde bureau zit, die we wel kunnen appreciëren,” zegt Frédéric Berghmans, communicatiedirecteur bij Krëfel.

Philip Swinnen, managing director bij 87seconds, vult aan: “Krëfel is voor ons een zeer pragmatische en toegankelijke partner. Ze vertrouwen op onze creativiteit en ideeën en laten ons de ruimte waar nodig, wel op voorwaarde dat we steeds rekening houden met hun, enigszins eigenwijze, branding en identiteit. De huidige televisiespots zijn de eerste in een reeks, er volgen nog een aantal eindejaarscampagnes in de komende maanden. Stay tuned!”