Mortierbrigde brengt Niko tot leven


Crea / News

nikoHoe kan je op een supersimpele manier alle mogelijkheden van een intelligent systeem als Niko Home Control concretiseren? Dat is de vraag waarop de laatste campagne van mortierbrigade antwoord biedt. Om de verschillende functies van het systeem te illustreren bracht het bureau Niko tot leven. Ze goten het systeem in de vorm van een elegante, gedienstige en onbaatzuchtige jongeman.
Niko Home Control is een kleine revolutie op vlak van huiselijk gemak. Het intelligent systeem brengt een rits praktische voordelen met zich mee. Je kan vanop één scherm alle lichten, rolluiken, geluidssystemen en meer bedienen. Het systeem voelt aan wanneer de de temperatuur hoger mag of de zonnewering mag zakken. Om maar te zeggen: je bespaart er energie mee en wint aan comfort. Om de intelligentie en het gemak van het systeem te tonen, maakte mortierbrigade een campagne van vijf social video’s. In die filmpjes worden verschillende aspecten van Niko belicht zoals gemoedsrust, design, veiligheid, en de integratie van kwaliteitsmerken. In iedere video zie je Niko en Christine. Niko is een charmante, knappe jongeman die de rol van Niko Home Control-systeem op zich neemt en op die manier het leven van Christine, de vrouw des huizes, makkelijker maakt. In de korte filmpjes wordt heel eenvoudig geïllustreerd hoe Niko je van dienst kan zijn, met knipoog en in subtiliteit.
Met de filmpjes wil mortierbrigade internetgebruikers bereiken op basis van hun interesses en peilen welke voordelen hen het meest appelleren. Laura Deknock, digital strategist bij mortierbrigade : « We willen weten welk voordeel van Niko Home Control bepaalde doelgroepen het meeste aanspreekt. Door te zien welke video de grootste impact op hen heeft, bieden we hen daarna content aan die in lijn ligt met hun specifieke interesses. »

Credits:
Client: Niko
Client contacts: Patrick Van Steenlandt, Dany Sturtewagen, Isabelle Huyghe
Agency: mortierbrigade
Creative Directors: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster
Creatives: Jutta Callebaut, Yana Gestels, Girbe Bogaerts
Strategy: Vincent d’Halluin
Digital strategy: Laura De Knock
Producer: Eline Rousseau, Margot Van Daele
Production company: CaviarDirector: Tom Willems
Producer: Cleo Steyfkens