Online juridisch advies met LAR en The Reference


Communication / News

legalvillageheaderLAR, gespecialiseerd merk voor rechtsbijstand van AXA, lanceert The Legal Village, een digitaal dienstenplatform gebouwd door het digitaal bureau The Reference, waar iedereen advies kan krijgen over vaak voorkomende conflicten. Het platform beoogt de toegangsdrempel voor de klant tot « het juridische » te verlagen.

Op die manier biedt LAR hét antwoord om de Belg op een andere en betere manier toegang te verlenen tot het recht. Zo wil LAR de burger ter hulp snellen met een reeks gratis adviezen die gebaseerd zijn op praktijkvoorbeelden. Al wie een persoonlijk probleem heeft, kan ook vragen doorsturen naar een advocaat. LAR schakelt daarvoor 16 gespecialiseerde advocaten in gespreid over heel België. De klanten mogen binnen de drie werkdagen een advies verwachten. Voorbeelden? Heeft u zich al eens afgevraagd wat u moet doen bij een aankoop van een defect product? Wat u moet ondernemen als verhuizers uw meubels beschadigen? Of wat u als verhuurder te doen staat in geval van een conflict met uw huurder? Deze en andere juridische vragen of problemen duiken op reglematige basis op in ons leven.

De website werd gebouwd op het Sitecore Experience Platform. Finaal blijft het wel de bedoeling dat geïnteresseerden een online rechtsbijstandsverzekering sluiten. Maar dit kan zelf gemoduleerd worden. Tot slot kan de geïnteresseerde aangeven welk bedrag hij bij een geschil zelf wil betalen. En voor welke bedragen hij maximaal verzekerd wenst te zijn. Zo ziet hij meteen wat daarvan de impact is op de premie.