Proximus en SILK verwelkomen Mr. Pickx

Crea / News

Proximus en SILK stellen je graag voor aan Mr. Pickx. Hij wordt vanaf nu het gezicht van Pickx, het contentplatform van Proximus. Eén van de voordelen van Pickx is de persoonlijke aanbevelingen die het maakt op basis van je kijkgedrag. En om deze “aanbevolen voor jou”-functie een gezicht te geven, bedacht SILK het personage Mr. Pickx. De introductie van Mr. Pickx zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij onthult zijn werkmethode in een cinematografische spot waarin hij toont hoe hij onvermoeibaar op zoek gaat naar de content die het beste bij de gebruiker past. Dat gaat van films, over series, tot concerten en sportwedstrijden. In de spot start zijn queeste op de filmset van een historische film, passeert hij even op een match van de Rode Duivels en eindigt hij in de loopgraven van een actiefilm. Voor de productie werd een beroep gedaan op Hamlet en regisseur Sébastien Petretti, die het geheel zowel grandeur als humor meegaf.

De komende maanden zal Mr. Pickx steevast de hoofdrol spelen in alle communicatie rond het contentplatform. De film zal te zien zijn in de cinema, op televisie en daarnaast wordt hij ook online ingezet op social media, Youtube en in online video. In een latere, meer tactische fase, zoomt Mr. Pickx in op de specifieke features van Pickx, waarbij hij afwisselend focust op het entertainment-, sport- en muziekaanbod van Pickx. Zelfs op Tinder zal Mr. Pickx te zien zijn en menig harten veroveren. Om interactie en engagement te vergroten, zal er telkens gewerkt worden met interactieve videoformats en gepersonaliseerde advertenties. Ook in de shops van Proximus krijgt Mr. Pickx een vaste plek. Op deze manier wil Proximus een coherente look & feel geven aan Pickx en zowel klanten als niet-klanten duidelijk maken wat de eindeloze mogelijkheden van het platform zijn. 

Als teaser naar deze campagne zetten SILK en Proximus ook al Programmatic DOOH in. Zo werd de werking van Pickx in verschillende specifieke contexten, zoals trein- en tankstations, al gepresenteerd aan passanten. Met Mr. Pickx willen Proximus en SILK extra bekendheid geven aan Pickx en duidelijk maken waar het voor staat: een platform dat alle content die jij leuk vindt, bundelt op één plek voor nog meer kijkgenot. Dat kijkgenot begint Proximus al bij de campagne zelf.

En de making-of:

CREDITS
--------------

Client: Proximus
Client contacts: Julie Vanbelle, Sophie De Nys, Manoëlle Ballaux, Aurélie Denayer

Ecosystem: SILK
Agency: FamousGrey

Excecutive CD: Peter Ampe
Creative Team: Jonathan d’Oultremont & Olivier Maquenne
Copywriter: Bart Van Goethem, Gavin Watt
Client Service Director: Catherine De Block
Account Director: Audrey Semal
Account Manager: Marie Van Den Einde
Project Manager: Matti Verhaegen
Head of Strategy: Jonathan Detavernier
Strategic Planner: Joeri Van Breedam

Head of Production: Marlies Neudt
Agency Producer: Marlies Neudt, Marie Libouton
Film Production Company: Hamlet
Director: Sébastien Petretti
Executive Producers: Ruben Goots, Jason Felstead
Producer: Pim Verhaert
DOP: Nico Poulsson
Service production company: Shelter
Editor: Robin De Praetere
Post-production image: Pandemie
Grading: Julien Alary
Post-production sound: Eli Sundermann, Nicolas Délepine forFamousGrey Productions
Post-Producer: Dominique Ruys, Marlies Neudt, Sara De Grave
Auteur et compositeur musique: Simon Dusausoy, Universal Music
Motion designer: Sven Vanhee, Jasper De Ryck
Brand designer: Elke Helbig

Digital Agency: Prophets
Digital Producer: Jeremy Demoor
Digital Strategy: Tom Willemkens
Digital Creative Team: Adnan Chehima & Maxime Andrien

Media Agency: Maxus
Head of Media: Ellyn O’Byrne

POS Agency: Altavia Act
Account Director: Bérengère Ooms