Sortlist opent kantoor in Gent

Communication / News

SortlistHet internationale ontmoetingssite voor bedrijven en marketingbureaus Sortlist heeft flink wat uitbreidingsplannen. Na de recente opening van een kantoor in Parijs opent de start-up nu een kantoor in Gent.

"Een logische keuze,” zegt Nicolas Finet, medeoprichter van Sortlist. “We bezoeken momenteel wekelijks minstens acht bureaus rond Gent en hebben zo’n 20 Vlaamse projecten per dag. Daarnaast hebben we plannen om in en rond Vlaanderen verder uit te breiden, Gent is door zijn centrale ligging de ideale locatie om dichter bij onze Vlaamse klanten te opereren."sortlist_platform_2 (2)

Gelet op de vraag uit Vlaanderen gaat Sortlist dus een kantoor in Gent openen om zijn aanwezigheid op de Vlaamse markt te verzekeren. Sinds maart is het Nederlandstalige team uitgebreid en werden die klaargestoomd voor een eigen kantoor. Nicolas Finet, legt uit: “Vandaag is 60% van het verkeer op het Sortlist-platform afkomstig uit Vlaanderen, terwijl dit begin dit jaar nog maar 30% was. Nu het aantal inkomende projectenen ingeschreven bureaus blijft stijgen, voelden we dat we niet konden wegblijven uit Gent, dat ten slotte ook een bakermat van creatieve ondernemingen is.”.

Sortlist haalde een jaar geleden 550.000 euro op bij investeerders via een eerste financieringsronde. Sindsdien concentreerde het bedrijf zich op hun Europese expansie. Momenteel zijn er zo'n 60.000 communicatiebureaus aanwezig op het platform, waarvan het merendeel Europees, en die lijst wordt dagelijks uitgebreid: “Elk bureau dat zich registreert ondergaat een screening en krijgt een score, dat kan wijzigen aan de hand van de feedback van de klanten. Zo proberen we de kwaliteit van de bureaus hoog te houden.”

“We besparen onze klanten niet alleen veel tijd en geld door het zoeken naar de beste marketing- en communicatiebureaus voor hun project, maar zorgen er ook voor dat ze in contact komen met bureaus die ze zonder onze tussenkomst waarschijnlijk niet in hun Shortlist hadden gestaan. Dat opent natuurlijk deuren voor zowel de klanten, als de bureaus zelf, “ legt Finet uit. "Dit gegeven, in combinatie met onze persoonlijke aanpak voor elk project, zorgt ervoor dat niet alleen ons klantenbestand blijft groeien, maar dat klanten ook blijven terugkeren voor andere projecten."