Telenet krijgt groen licht voor overname Coditel


telenet

Media / News

telenetDe Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de geplande overname van Coditel Brabant BVBA en haar filiaal Coditel S.à r.l. (samen SFR BeLux) door Telenet Group goedgekeurd. SFR BeLux levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten en diensten voor mobiele telefonie aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. Nu de Belgische mededingingsautoriteit haar goedkeuring heeft gegeven zal de overname de komende dagen juridisch afgerond kunnen worden.

Op 22 december 2016 maakte Telenet bekend dat het een definitief akkoord had gesloten om Coditel Brabant BVBA en zijn filiaal Coditel S.à r.l. over te nemen van Coditel Holding S.A., een dochtervennootschap van Altice N.V voor € 400 miljoen, zonder schulden en zonder contanten. De transactie werd op 21 maart 2017 door Telenet aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit.

De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden die ertoe strekken te verzekeren dat Orange toegang heeft tot het SFR kabelnetwerk. Telenet heeft in het bijzonder toegezegd dat Orange binnen de vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR kabelnetwerk, en dit aan vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

Door deze overname zal Telenet eigenaar worden van een bijkomend vast kabelnetwerk in delen van Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg  (de "SFR BeLux" footprint). In Brussel zal Telenet haar dekking na de overname kunnen uitbreiden naar twee derde van de gemeenten, zodat het de grootste kabeloperator van de hoofdstad zal zijn.

De komende dagen zal Telenet de transactie formeel afronden. De eerste prioriteit daarna zal zijn om de kwaliteit van het netwerk en de dienstverlening te verbeteren en op te trekken naar het hoge kwaliteitsniveau waarvoor het bedrijf in Vlaanderen bekend is.

« Wij zijn blij dat we vandaag groen licht gekregen hebben van de Belgische Mededingingsautoriteit, » vertelt John Porter, ceo van Telenet. « We kunnen na de formele en juridische afronding van de overname ook in bijkomende delen van Brussel en Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg doen waar we in Vlaanderen gekend voor zijn: kwaliteitsvolle telecom- en mediaproducten aanbieden zodat onze klanten klaar zijn voor de digitale toekomst. In ons DNA zit een sterke focus op de klant en een 'drive' om permanent te blijven innoveren. Dat zullen we ook doortrekken naar het SFR BeLux gebied. Tegelijkertijd kunnen we als bedrijf zelf ook groeien en een verdere stap zetten om een echte nationale speler te worden. »