Torfs, Klium en Sobaggy grote winnaars SafeShops Awards

Awards / News / Retail

Safeshops 2019Voor de derde keer op een rij werden de SafeShops Awards uitgereikt.  Zestien Belgische webshops mochten een Award in ontvangst nemen. Om de Awards toe te kennen, deed SafeShops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van bijna 4.000 online shoppende consumenten.
Om te kunnen deelnemen aan de SafeShops Awards moesten webshops zich registeren. Dit jaar zaten 89 Belgische webshops in de running voor een Award. “Het succes van een webshop wordt door de online consument bepaald. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar de online shop, ze moeten aangetrokken worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop overgaan,” zegt Greet Dekocker, managing director Safeshops.be. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen door middel van een vragenlijst.
Categorie ‘Safeshops.be Diamond Award’
Belgische webshops die in alle categorieën de top behaalden, sleepten de Safeshops.be Diamond Award in de wacht.
De winnaars 2019:
Small              Sobaggy
Medium        Klium
Big                 Torfs

Categorie ‘Logistic Champion’

Criteria die doorslaggevend waren bij het toekennen van deze Award waren o.m. lage tot geen leveringskosten, betrouwbaarheid/snelheid van levering en gratis verzekering van kapotte of verloren goederen.
De winnaars 2019:
Small                Kees Smit Tuinmeubelen
Medium            BAUNAT
Big                   Newpharma

Categorie ‘Customer Friendliness’

Bij het toekennen van de award voor klantvriendelijkheid kwamen o.m. deze aspecten aan bod: toegankelijk klantendienst, ervaring klantendienst en een vriendelijke/snelle service.
De winnaars 2019:
Small                Plantiful
Medium            Viata
Big                   Coolblue

Categorie ‘Payment Hero’

Webshops die binnen deze categorie een award in de wacht sleepten, werden o.m. beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden.
De winnaars 2019:
Small                RC9000
Medium            Euronotes.be
Big                   ZEB

Categorie ‘Brilliant Concept’

Design, klantvriendelijkheid van de website en de beschikbare productinfo zijn de criteria die mee bepalend waren voor winnaars in deze categorie.
De winnaars 2019:
Small                Cemali
Medium            24pharma
Big                   Smartphoto

Categorie Tremendous Ticketing Award

Deze award wordt uitgereikt aan webshops actief in de reis-, entertainment- en diensten sector. Deze webshops werden beoordeeld op alle bovenstaande criteria, met uitzondering van logistiek. In plaats daarvan werd gekeken naar de specifieke afhandeling van vouchers, tickets en bevestiging hiervan.
De winnaar 2019:
Big                   Neckermann Reizen