Waar was PUB in 2020?

Media / News

PUB is 45 en duikt in de kelders van de media- en reclamesector. Vandaag: het jaar 2020.

Begin januari 2020 wordt Kathy Van Looy managing director van PR-bureau Famous Relations. Ze neemt de fakkel over van Liesbeth Pyck, die naar TBWA trekt.

PUB organiseert de eerste editie van PUB Luxury Experience in de Club van Lotharingen, met de steun van DS Automobiles en Roularta Media.

Erik Roddenhof wordt de nieuwe CEO van DPG MediaChristian Van Thillo, die de groep gedurende dertig jaar geleid heeft, wordt uitvoerend voorzitter

Kristof Snels wordt creative director bij The Oval Office. RCA krijgt een nieuwe topma, Tom Van den Bergh. Nathalie Rahbani (ex-Telenet) start op 4 mei als head of Marketing bij DPG Media voor tv & streaming, Sylvie Irzi verlaat IPG Mediabrands - ze zal in het voorjaar van 2021 opduiken bij Telenet.

Gio Canini (Wunderman Thompson) wordt country manager België bij WPP GroupErwin Jansen wordt CEO van Wunderman Thompson Benelux

Gregory Ginterdaele wordt executive creative director bij Ogilvy Social.Lab.

De Creative Belgium Awards moeten het zonder het vertrouwde gala in Knokke doen. Corona, weet u wel. Maar dat mag de lol niet drukken: BBDO Belgium wordt Agency of the Year en de Grand Prix for Good kan enkel naar datzelfde BBDO gaan voor de campagne '-60% culture'.

Credits:
Agency: BBDO Belgium
Client: State of The Arts
Client contact: Tom Kestens
Creative Directors: Sebastien De Valck, Arnaud Pitz
Creatives: Frederik Clarysse, Johan Van Oeckel
Studio Director: Tom Nackaerts
DTP: Rob Goovaerts
Head of Production: Patricia Van de Kerckhove
Content manager: John Van de Pol
Video Editor: Jasper Vanhauwaert

Wim Vermeulen verlaat Denstu en wordt director of Strategy & Sustainability bij Bubka. Bij DDB Brussels neemt een trio de leiding van het bureau in handen: Maarten Vanthemsche (managing director), Kwint De Meyer (creative director) en Dieter Riemaeker (strategic director).

Peter Quaghebuer verlaat SBS Belgium om CEO te worden van Mediafin, waar een leemte was ontstaan nadat Frederik Delaplace CEO van de VRT was geworden. Zijn opvolger bij SBS Belgium wordt Jeroen Bronselaers.

André Duval verlaat het naar hem genoemde Duval Union en gaat nu écht met pensioen. Dentsu Aegis Network Belgium stelt ervaren bureauleiders Sabrina Van Cutsem en Alessandro Papa aan als het nieuwe managementduo.  Jos Donvil (voorheen bij o.m. Base, Voo en Nethys) wordt de nieuwe COO (en later CEO) van voetbalclub Anderlecht.

Sara Vercauteren en kort erna Anja Peleman verlaten DPG Media: zij worden het nieuwe topduo van BePublic Group.

Een van de aandeelhouders van The New Pub, Nethys, wordt uitgekocht, Philippe Warzée en Mediaschool, dat in februari 2018 in het kapitaal was gestapt van The New Pub, gaan vol vertrouwen alleen door.

Chris Van Roey verlaat UBA Belgium. Hij zal per 1 april 2021 worden opgevolgd door Luc Suykens (voorheen P&G).

De laatste dagen van 2020 is het verhuizen geblazen voor het team van PUB. Per 1 januari 2021 is Barastraat 173-177 in Anderlecht, niet ver van Brussel-Zuid, de nieuwe uitvalsbasis van PUB. In die uitvalsbasis zal ook Bart Brusseleers, voorheen bij o.m. Talpa, BMG Music en Sony, starten bij PUB.


Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat. Want één ding is zeker: zonder PUB – dat begon als Pub – zou dit vak er helemaal anders hebben uitgezien. Eigen lof stinkt (een beetje), maar het is wat het is: dit magazine stond (mee) aan de basis van de Creative Belgium Awards, de Effie Awards, de Advertiser Personality of the Year, de Topspots en Orbit, om maar enkele dingen te noemen. Empathie (voor het vak en de mensen die dit vak bevolken), zin voor initiatief en een onverdroten enthousiasme hebben PUB – wat ondertussen staat voor People Unified Around Brands – gemaakt tot wat het is: uw gezel in goede en kwade dagen.

Meer lezen over de geschiedenis van de Belgische reclamesector? Klik hier!