🏆 Best Brands 2020: de spanning stijgt

Awards / Best Brands / News

Gezien de laatste ontwikkeling van de gezondheidsmaatregelen doorgevoerd vanuit de regering, hebben Serviceplan en LN24 gezamenlijk besloten het geplande televisieprogramma 'Best Brands Awards' op woensdagavond 18 maart uiteindelijk niet te laten doorgaan. Aangezien 2019 uitstekende marketingcampagnes heeft gekend, worden de winnaars van de Best Brands Awards 2020 op woensdag 18 maart om 18.00 uur bekend gemaakt. Ontdek op dat moment op www.bestbrands.be welke merken de harten en portemonnees van de Belgen in 2019 hebben verleid!

De Best Brands Awards leiden tot een prijsuitreiking waarvan de resultaten gebaseerd zijn op een objectieve studie, uitgevoerd door een gerenommeerd onderzoeksbureau GfK, en uitgevoerd onder +/- 5.000 Belgische consumenten. "Een consumentenbarometer dus voor de meest relevante 350 merken op de Belgische markt,” zegt Peter Vande Graveele, CEO van Serviceplan Group Benelux"Niet de zoveelste prijsuitreiking, waarbij peers of de incrowdcollega's kiezen voor het beste merk, op basis van wat wij noemen de KPI's van de sector... Ik wil het belang van andere industrieprijzen niet beoordelen, want ik denk dat deze meer intuïtieve award shows, waar een jury van industry leaders de zaken beoordeelt, zijn plaats heeft in een zelfregulerende industrie. Maar de Best Brands Awards hebben nog een andere missie: macht aan de consument.”

Ter herinnering: in 2004 introduceerde Serviceplan de Best Brands Awards in München. Intussen wordt het evenement beschouwd als een belangrijke maatstaf voor merkprestatie. Op basis van eenstudie van 5000 huishoudens geleid door GfK wordt een klassement opgesteld volgens twee criteria: het reële economische succes van het merk en zijn emotionele dimensie t.o.v. het publiek. Het concept kreeg zoveel erkenning dat meerdere landen zoals China (2014), Italië (2015), Frankrijk (2018) en sinds 2016 België, het concept overnamen.