🏆 Stumpa 2020, de finalisten op een rij

Awards / News

Op woensdag 19 februari vond de jury van de 11de editie van de StuMPA plaats. Meer dan 100 ingestuurde tijdschriftadvertenties door de studenten van het 2de en 3de jaar van het Hoger Kunstonderwijs grafisch ontwerp/publiciteit uit vijf deelnemende scholen werden gejureerd.

De Student Magazine Print Award 2019-2020, StuMPA, is een initiatief van de Federatie van de Belgische magazines, WE MEDIA B2C, in samenwerking met MM en PUB. De wedstrijd StuMPA is een creatieve wedstrijd en staat open voor alle studenten van 2de en 3de jaar van het Hoger Kunstonderwijs grafisch ontwerp/reclame. Het uitgangspunt van de StuMPA is het media magazine. De studenten moeten creatief werken rond en met het media magazine (in al zijn vormen, als drie-dimensioneel voorwerp). Maar het is niet alles: ze moeten ook gebruik maken van de mogelijkheden die een digitale extensie biedt om hun idee een duwtje in de rug te geven.

De jury bestond uit drie creatieven: Marie-Laure Cliquennois (TBWA), Sam De Win (Prophets) en Nicolas Gaspart (Mortierbrigade); twee docenten van de deelnemende scholen: Philippe Lepinois (Saint-Luc Bruxelles) en Koen Vanstappen (PXL MAD); drie journalisten van de vakpers: Marine Dehossay (PUB), Bart Kuypers (MediaSpecs) en Damien Lemaire (Media Marketing - président); en drie vertegenwoordigers van de uitgevers-leden van WE MEDIA B2C: Renée Devrieze (DPG Media), Thierry Hottat (Produpress) en Tom Wattez (Roularta Media Group).

De leden van de jury beslisten om de onderstaande 20 studenten in de arena te sturen om hun werk te verdedigen:

Haute Ecole Louvain en Hainaut (HELHa) (prof. Isabelle Hubinon)

- Davina Lorenzano
- Shana Manallah
- Florent Fitdevoie
- Clémence Menu
- Emie Hodeige
- Valentine Cornu
- Margaux Poncé

ESA Le 75 (prof. Paul Moriau & Paul Van Biesen)

- Soufyan Boubker
- Mathieu Knockaert

Luca School of Art Ghent (prof. Anneke Rombaut)
- An-Sofie Keulen
- Steve Maes
- Liesbeth Fauconnier

ESA Saint- Luc Bruxelles (prof. Philippe Lepinois)

- Mila Evrard
- Stéphanie Killian
- Ketcha Luisa Gime
- Emilie Mainand
- Apolline Ducobu
- Robin de Gélas

PXL MAD (prof. Koen Vanstappen)
- Jinte Tholen
- Toon Conard

De verdediging door de studenten voor dezelfde jury én voor een publiek bestaande uit studenten en docenten zal plaatsvinden op vrijdag 3 april om 14u bij BBDO in het kader van de Young Creatives Day. Ze zal gevolgd worden door de beraadslaging en de prijsuitreiking. Op dit event worden de winnaars bekend gemaakt en de 5 awards uitgereikt, nl. een Gold, een Silver en twee Bronze Awards alsook die van de Best School. Aan elke award hangt een mooie prijs: de winnaars van de Gold en de Silver vertrekken in juni naar het prestigieuze ‘Cannes Lions, International Festival of Creativity’, de winnaars van de Bronze worden uitgenodigd op de CB Awards in Knokke.

  • Geen artikel