🏆Mediahuis BelgiĂ« krijgt label Digital Ad Trust

Mediahuis

Media / News

Na een uitvoerige en geslaagde audit zijn de websites van Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen officieel gecertificeerd met het Digital Ad Trust-label. Hiermee wil Mediahuis als regie het vertrouwen van de consument en tussen de verschillende spelers op de advertentiemarkt verder versterken. Sinds de start van het label, nu zes maanden geleden, zijn al tien belangrijke nieuwssites gelabeld. De audits voor een tiental andere sites loopt. “Het Digital Ad Trust label past in onze vertrouwensvisie waarin we inzetten op kwaliteitsvolle en betrouwbare communicatie met onze consumenten. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking en dit label,” licht Bart Decoster, advertising director Mediahuis, toe.
Ter herinnering: het Digital Ad Trust label is een initiatief van de Belgische federaties UBA(adverteerders) en We Media(uitgevers). Momenteel is het label enkel beschikbaar voor display-advertenties. Later dit jaar volgt ook een kwaliteitslabel voor video, zoals PUB eerder meldde.

De waardering gebeurt op basis van 5 criteria: 

  1. Zichtbaarheid van onlineadvertising optimaliseren
  2. Advertentiefraude bestrijden
  3. Brand safety garanderen: merken de garantie bieden dat de omgevingen waarin ze verschijnen volkomen veilig zijn
  4. Gebruikerservaring (UX) verbeteren, en het aantal advertenties op één pagina beperken
  5. Gebruikers beter informeren over de bescherming van hun persoonsgegevens

De controles op de websites (mobile en desktop) worden uitgevoerd door het externe certificatieorgaan fma (Financial Media Audit) en het label wordt telkens voor een periode van 12 maanden toegekend.

Uitgevers van websites die ook een label voor hun site willen, kunnen nog tot 22 mei een kandidatuur indienen op www.digitaladtrust.be.