💊Delhaize en Colruyt bundelen krachten voor ziekenhuizen

News / Retail

In een crisis als deze draait het om ‘samen staan we sterk’ en dat is wat Delhaize en Colruyt Group vanaf deze week in de verf willen zetten. Delhaize en Colruyt Group verdelen de geïnteresseerde ziekenhuizen om zoveel mogelijk ziekenhuispersoneel in België de mogelijkheid te geven om hun boodschappen te laten leveren nabij hun werkplek.

Vanaf deze week start bij Delhaize een test met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, waarbij hun ziekenhuispersoneel als eerste een reservatie kan plaatsen op delhaize.be. Deze boodschappen zullen dan kosteloos geleverd worden nabij hun werkplek waarna zij die kunnen oppikken in de voor- of namiddag. Delhaize start een test met UZA en hoopt snel meer geïnteresseerde ziekenhuizen te kunnen toevoegen aan het project. Het ziekenhuispersoneel zal toegang krijgen tot het gehele assortiment van delhaize.be. Na het vullen van het virtuele winkelmandje kan de ziekenhuismedewerker de reservatie bevestigen. De boodschappen worden klaargemaakt in het e-commerce distributiecentrum van Delhaize in Puurs, waarna alle reservaties per ziekenhuis kosteloos geleverd worden. Delhaize zal een mobiel afhaalpunt voorzien waar de ziekenhuismedewerkers de boodschappen kunnen komen oppikken in de voor- of namiddag. Dit bespaart hen niet enkel een trip naar de winkel na een lange werkdag maar geeft hen ook meer tijd om door te brengen met hun gezin.

Colruyt Group werkt op een gelijkaardige manier samen met het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en van UVC Brugmann. 

Delhaize en Colruyt bundelen hun krachten in deze actie, maar staan uiteraard ook open voor andere retailers. Het doel is om zo veel mogelijk zorgend personeel te beleveren.