💊Emakina Group lanceert eigen radio om collega’s thuis te steunen

Media / News

Sinds een kleine week verlichten Emakina-medewerkers hun telewerk-isolement met hun eigen radiostation. Het initiatief ontstond om de meer dan 1.000 werknemers in de Emakina Group met elkaar te verbinden in deze tijden van sociale afstand. De Emakinians krijgen de kans om in contact te blijven, elkaar te inspireren en te steunen via de positieve golven van de nieuwe zender.

De internationale radiozender ontstond uit de combinatie van een creatief idee van Emakina’s creative director Leon Jacobs en inzichten rond empathie van zijn collega Aline Durand, die Emakina Insights leidt. Het initiatief kreeg meteen de steun van het management van Emakina Group. “In de huidige situatie is het meer dan ooit belangrijk om snel te reageren en te durven innoveren,” zegt Tim Wolfs, managing director van Emakina. “We hebben op een paar dagen tijd een radiostation uit de grond gestampt dat al onze mensen met elkaar verbindt, 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Emakina is al altijd sterk geweest in het combineren van talent, creativiteit en technologie. Zo innoveren we en maken we sterke gebruikerservaringen met een mooie meerwaarde. Dat is precies wat we nu ook doen, in dit geval voor onze eigen medewerkers. Dat is echt iets om trots op te zijn.” 

Deze webradio is niet alleen een initiatief voor maar ook door werknemers van de Emakina Group. Het project wordt namelijk bijna volledig gedragen door vrijwilligers die het kleine projectteam steunen. Ze werken op afstand samen, meestal buiten de werkuren om de programma’s te bedenken, op te nemen, originele inhoud te maken en playlists samen te stellen. Er ontstaan ideeën voor interviews met collega’s en externe gasten, maar de programmatie bevat ook lichtere kost, zoals meditatiesessies, poëzie, wedstrijden en valse horoscopen. Met de vakkennis van eigen audiovisuele specialisten kreeg het geheel snel professioneel vorm, met inbegrip van dynamische jingles en een laagje lichte humor. Ondertussen blijven nieuwe voorstellen van de Emakinians toestromen voor verse inhoud en interactie tussen de collega’s.