💊Golazo beweegt voor zorgverleners

Communication / News

Nu tal van evenementen voor een hele tijd verschoven zijn naar later, wil Golazo je helpen om individueel actief te blijven, binnen of buiten. Met het nieuwe virtuele beweegplatform ‘Keep Moving’ willen het mensen stimuleren om te blijven bewegen in hun huis of in de omgeving van hun huis (wandelen, lopen, fietsen,
) en dit binnen de richtlijnen van de overheid. Zo voegt Golazo een laagje beleving en een virtuele sociale dimensie toe aan solo beweegmomenten.

Maar er is meer: als er momenteel iemand in dit land applaus en een medaille verdient, zijn het de zorgverstrekkers wel. Al wie zich connecteert met Keep Moving beweegt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de helden uit de zorg. Elke virtuele medaille die na een prestatie wordt uitgereikt, gaat naar (iemand uit) de zorgsector. Op die manier steken we hen samen een hart onder de riem in deze moeilijke periode. Hoe meer medailles in totaal, hoe meer we met z’n allen onze steun betonen.

Wie wil meedoen kan zowat elke wearable of sportapp koppelen met het platform en kiest dan één van de virtuele evenementen van die week. Elke week biedt Golazo andere evenementen aan die normaal ook in hun gewone versie zouden plaatsgevonden hebben. Iedereen krijgt meerdere dagen de tijd om de uitdaging af te werken en kiest dus zelf zijn of haar tempo om de totaalafstand af te leggen. Tijd of klassement zijn niet van tel, integendeel, beweeg met gematigde intensiteit, dat is om meerdere redenen het veiligste en het gezondste.

Keep Moving gaat vrijdag 20 maart van start. Deelnemers kunnen tot en met donderdag 26 maart bijvoorbeeld virtueel meedoen aan Omloop van Vlaanderen en Engie Dwars door Dendermonde. Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Sport Ben Weyts, Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke en viroloog Marc Van Ranst steunen het alvast. Net als heel wat (ex-)topsporters die zich er mee achter scharen.