💊JCDecaux roept mensen op om thuis te blijven

Media / News

De out-of-home sector ondervindt zoals vele andere sectoren bijzonder veel impact van de coronacrisis. Adverteerders verplaatsen massaal hun campagnes nu het aantal mensen op straat drastisch is afgenomen, metro’s en luchthavens bijna zijn leeggelopen en shopping centra zelfs gesloten zijn. Ook voor JCDecaux is het primaire belang nu de gezondheid van zijn medewerkers en van iedereen. En daartoe wil het zijn steentje bijdragen door vanaf deze week massaal in te zetten op gepaste OOH-communicatie in steden en gemeenten. 

JCDecaux ontwikkelde hiervoor een aantal boodschappen ontwikkeld met als gemeenschappelijke noemer ‘Allen samen tegen Covid-19’, die zich richten naar mensen die toch nog buitenshuis zouden zijn. Er zijn drie varianten: ‘#blijfinuwkot’, ‘#staysafe’ en ‘#flattenthecurve’. De campagne zal in heel het land lopen op bijna alle 2m² borden, op alle digitale schermen op straat en in de metro, en dit zolang het nodig is en de regering de huidige fase aanhoudt. De digitale borden van JCDecaux blijven in deze periode eveneens actief voor bijkomende campagnes.

Achter de schermen werkt het JCDecaux team inmiddels hard door aan de toekomst: “We zijn ervan overtuigd dat de mensen meer dan ooit naar buiten zullen komen, zodra deze gezondheidscrisis ten einde zal lopen, en weten dat de out-of-home adverteerders dan even massaal terug naar dit waardevolle medium keren. En dan willen we helemaal klaarstaan met al onze digitale innovaties, niet in het minst ons programmatic aanbod. Maar inmiddels zetten we in de eerste plaats volop in op de gezondheid boven alles in het belang van alle burgers.”