💊Video on demand brengt cinema tot bij u thuis

Media / News

Terwijl de filmhuizen hun deuren hebben moeten sluiten in deze zware tijden, hebben een aantal Belgische VOD-platformen en zelfstandige Belgische distributeurs en producenten de koppen bij elkaar gestoken om het huidige filmaanbod te blijven aanbieden aan het publiek. 

Belgische zelfstandige filmdistributeurs en -producenten zoals Cineart, Cinemien, Imagine, Lumière, O’Brother en September hebben een akkoord gesloten met de VOD-platformen Proximus Pickx VOD, VOO, dalton.be, lumiere.be en universcine.be om de films op te vangen die net voor of net na de aankondiging van de sluiting van alle zalen in de bioscoop zijn uitgekomen. Andere distributeurs zullen zeker nog in de komende dagen deze groep bijtreden. 

Vanaf 20 maart zullen de eerste films beschikbaar zijn voor de prijs van 7,99 euro. Bij Lumière en Dalton zijn er nu al films beschikbaar. De lijst zal bovendien regelmatig worden aangevuld met nieuwigheden de komende dagen en weken. Van zodra de zalen weer open mogen wordt dit aanbod stopgezet, om opnieuw plaats te laten aan het grotere scherm.