00-agente Lashana Lynch en Ben Maclean lanceren Nokia 8.3 5G

Crea / Innovation / News

De Britse actrice Lashana Lynch, die 00-agente Nomi speelt in de 25e James Bond-film No Time To Die, speelt de hoofdrol in een fotoshoot die compleet met een smartphone gemaakt werd. Celebrity en social media ‘phone-ographer’ Ben Maclean legde de beelden vast met de nieuwe Nokia 8.3 5G, de eerste wereldwijd bruikbare 5G-smartphone en de officiële telefoonpartner van No Time To Die. Een tutorial voor smartphone fotografie zal deze week worden gedeeld met duizenden volgelingen van Ben Maclean op YouTube.

Photo credit: Mikael Buck/Nokia

Met de 00-foto’s markeert HMD Global de start van de verkoop van de Nokia 8.3 5G smartphone. Deze gadget is voorzien van vier camera’s voor 64MP-foto's, 4k-films en ZEISS-filmeffecten. In de op Bond geïnspireerde fotoshoot in Pinewood Studios is Lashana te zien als 00-agente Nomi met een Aston Martin DBS Superleggera en een Triumph Thruxton RS-motor uit de komende film. Maclean gebruikte verder special effects zoals rook en een 9 meter lang tuig waarmee hij in de lucht hing om de  opname vast te leggen.

Photo credit: Mikael Buck/Nokia

“Het is verbazingwekkend om te zien wat smartphones tegenwoordig kunnen. Het is spannend om deze nieuwe smartphone te onthullen om de release van No Time To Die in november te vieren, en de Nokia 8.3 5G is het bewijs dat Bond gadgets altijd voorop lopen,” zegt actrice Lashana Lynch.

“Omdat de Nokia 8.3 5G smartphone de officiële telefoonpartner voor de 25e Bond-film is, wilden we de lancering ervan markeren met iets echt episch: een 00-agente, 00-auto’s, 00-motoren, een podium van 8.000 vierkante meter in Pinewood Studios en een stunt-fotograaf die alles met de Nokia 8.3 5G vastlegt,” zegt Florian Seiche, CEO van HMD Global, dat Nokia-telefoons produceert. “De resultaten laten de mogelijkheden van deze nieuwe smartphone zien. De Nokia 8.3 5G is echt ‘the only gadget you’ll ever need’ en we kijken ernaar uit om er meer van te zien in No Time To Die.”