1 april met SodaStream en Scott Kelly

Crea / News

SodastreamBruiswatermerk SodaStream bracht een 1 april-video uit in samenwerking met  Scott Kelly,  de astronaut die het langst in de ruimte verbleef gedurende een missie. Scott Kelly presenteert het innovatieve SodaStreamMe in een infomercial-achtige stijl. SodaStreamMe is een herbruikbare fles waarmee je je eigen bruisend drankje kan produceren door er gewoon in te blazen en je eigen overtollige CO2 te gebruiken. Het idee voor dit nepproduct is gebaseerd op zeer reëel onderzoek naar overtollige hoeveelheden CO2 in de ruimte. SodaStreamME is een oplossing voor mensen die last hebben van te veel CO2, waardoor ze boeren laten.

In de video verwoordt Kelly het zo: “Als het leven je gas geeft, maak dan SodaStream.” De hele video is wetenschappelijk opgevat. Kelly legt het product uit in een ruimteschip, maar ook thuis, terwijl hij in een ruimtepak een boek aan het lezen is. Aan het einde van de infomercial wordt de kijker uitgenodigd om te surfen naar www.sodastream.me, waar de grap wordt onthuld met een korte video waarin Scott Kelly uitlegt dat boeren in de ruimte eigenlijk onmogelijk is.

Aprilvissen zijn een traditie geworden bij SodaStream”, zegt Tamara Kroon, marketingmanager Benelux bij SodaStream. “We hebben de grap naar een hoger niveau getild door het gebruik van wetenschappelijk onderzoek met een legendarische astronaut, waardoor ze geloofwaardiger wordt. Helaas is het niet echt – we kunnen je gasproblemen niet oplossen – maar met SodaStream kan je wel bruisend water maken én zorg dragen voor de planeet met één druk op de knop.”
“Overtollig CO2 is een reëel probleem in de ruimte en dit toestel zou levens kunnen redden als het echt had bestaan”, aldus Scott Kelly, ingenieur en voormalig astronaut. “Ik vind het geweldig om samen te werken met SodaStream voor deze grap. Want als je een ding leert wanneer je lang in de ruimte verblijft, is het dat gevoel voor humor noodzakelijk is. Ik hoop dat het filmpje voor een glimlach heeft gezorgd, ik heb er in elk geval hartelijk om moeten lachen.”