Carrefour lanceert De Solidaire Keuken

Crea / News

Portrait of entrepreneur at microbreweryCarrefour lanceert De Solidaire Keuken in samenwerking met de Voedselbanken en zet zich in december in om iedereen te geven waar hij recht op heeft: het beste! Carrefour ondersteunt elke dag de strijd tegen uitsluiting en armoede, door onverkochte voedingswaren ter beschikking te stellen. Door ook concrete projecten rond voedselhulp te steunen, maakt Carrefour het voor de Voedselbanken bovendien mogelijk nog beter klaar te staan voor die mensen die de hulp het meest nodig hebben. Op die manier schonk Carrefour meer dan 3.000.000 maaltijden aan het goede doel in 2017.
Sinds 1985 staan de Voedselbanken in voor het ophalen van onverkochte voedingswaren en de bedeling van voedsel aan de meest behoeftigen. Dat kunnen ze doen dankzij een hele waaier aan solidaire acties. Op die manier zorgen ze dat voedselverspilling wordt voorkomen en spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen honger. Met de Solidaire Keuken draagt de winkelketen samen met de vrijwilligers haar steentje bij om iedereen beter te laten eten tijdens de feestperiode. Carrefour besliste De Solidaire Keuken op te richten en zo alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk feestmaaltijden te bereiden voor de minderbedeelden. Het doel? 2.000 maaltijden bereid door passanten, klanten, personeel en bekende gezichten en gedoneerd aan de Voedselbanken die het op hun beurt verdelen aan de kansarmen. Want iedereen heeft het recht om beter te eten, zeker tijdens de feestdagen.
De pop-upkeuken ‘De Solidaire Keuken’ is aanwezig in Brussel op 14 en 15 december en slaat zijn tenten op in Mechelen op 21 en 22 december op de Veemarkt. Onder de vakkundige begeleiding van een chef-kok kunnen vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om met Carrefour-producten feestelijke maaltijden te bereiden voor mensen in nood. Sinds 28 november konden vrijwilligers zich inschrijven via de website www.desolidairekeuken.be. Het succes was groot en alle sessies van Brussel waren volzet. Deze actie wordt ondersteund door Sandra Bekkari, auteur van talrijke kookboeken en o.m. gekend door het VTM-programma Open Keuken. Zij tovert niet alleen in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel, maar is ook ambassadrice van de Voedselbanken.

  • Geen artikel