25e Video Experience Day bekroont beste corporate video's

Awards / Media / News

Op dinsdag 4 juni vond de 25e editie van de Video Experience Day plaats. Dit netwerkevenement zet elk jaar audiovisuele bedrijfscommunicatie in de kijker en bekroont de beste video-inzendingen tijdens een feestelijke awardshow. In Kinepolis Antwerpen werden dit jaar de winnaars in de 11 categorieën bekendgemaakt en werd voor het eerst de NextGen Creator Award uitgereikt die jong, opkomend talent bekroont.

De Video Experience Day zet jaarlijks de meerwaarde van videocommunicatie voor bedrijven en non-profitorganisaties in de schijnwerpers. Dit evenement, georganiseerd door laatstejaarsstudenten van de bachelor Communicatie aan de AP Hogeschool Antwerpen en door Kanaal Z, biedt bedrijfsleiders, marketeers, videoproducenten en communicatieprofessionals de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen over de nieuwste trends in corporate video en dit jaar ook om zich onder te dompelen in de wereld van artificiële intelligentie.

Dit jaar werden er 145 video’s ingezonden, afkomstig van bedrijven en organisaties uit heel België. Deze films werden beoordeeld door een jury van vijftien video- en communicatiespecialisten, die tijdens de Video Experience Day een definitieve winnaar kozen in elf verschillende categorieën. Elke winnaar ontving een award én een uitzendcheque, aangeboden door Kanaal Z en Canal Z, ter waarde van 4.620 euro. Wide Open, een productiehuis met een zeer jong team, nam de NextGen Creator Award van sponsor Brightfish mee naar huis.

Hieronder vindt u een overzicht van de winnende corporate video’s. Alle winnende en genomineerde inzendingen zijn te bekijken op www.videoexperienceday.be.

Categorie

Opdrachtgever

Productiehuis

Employer Branding & Recruitment

Emmaüs

Sylvester TV

Sensibilisation

Stop Darmkanker

LDV United

Corporate Image Profit

Volvo Car - Belgium

Het Peloton

Corporate Image Non-Profit

Opera Ballet Vlaanderen

Zidis

Informational & Explainer Video

UZ Gent

Het Peloton - Well Played

Sustainability

Foodmaker

Hotel Hungaria

Product & Service

Equal.brussels

Toast Production - Hilarious

(Digital) Event

VUB

Zidis

City-& Regional Marketing

Stad Gent

Nimmerland - Leitmotiv

Animation

Broeders Van Liefde

CAST Animation

HR

AG Insurance

Cactus