2dehands en Happiness doen iets gewoon voor iemand buitengewoon

Crea / News

Voor mensen met een beperking zijn ‘gewone’ dingen vaak helemáál niet zo vanzelfsprekend. Daarom lanceren 2dehands en Happiness voor de Warmste Week en Hart voor Handicap de actie ‘Doe iets gewoon voor iemand buitengewoon’. 

Hoe het werkt? Op het moment dat héél Vlaanderen de zotste, pakkendste en creatiefste acties op touw zet voor het goede doel, doen zij het tegenovergestelde: ze laten BV’s heel “gewone”, kleine dagelijkse dingen voor je doen. Zoals Marleen Merckx uit Thuis’ die bij jou op de koffie komt, Pol van ‘De Kampioenen’ die in jouw tuin een balletje trapt, Dimitri Leue die jouw kerstkaarten schrijft, Warre Borgmans die je een verhaaltje vertelt voor het slapengaan of Michael Pas die samen met jou gezelschapsspelletjes komt spelen. Bieden is gemakkelijk: typ gewoon “doeietsgewoon” in de zoekbalk op 2dehands en je komt op de pagina met actiezoekertjes terecht.

Na de lanceringscampagne met deze BV’s komt er ook een tweede luik, waarin mensen zelf hun ‘gewone’ actie kunnen registreren op 2dehands. Vrienden, familie en collega’s kunnen dan bieden op deze acties om nog meer geld in te zamelen voor Hart voor Handicap.

De campagne heeft ook een Waalse tegenhanger. Daar zamelt Viva For Life geld in voor kinderen die in armoede leven. Onder de noemer ‘Doe iets méér, voor mensen met iets minder.’ doen influencers Leslie en cuisine en Céline van “I Do it myself” nét iets meer dan je van hen zou verwachten. Zo komt Leslie niet alleen koken bij de hoogste bieder op 2dehands, maar ze doet er óók de afwas. Of: Céline, die samen met jou niet alleen een taartplateau maakt, maar óók de cupcakes om erop te zetten.

https://www.facebook.com/2dehands/videos/946788269038738/

Credits
Client: 2dehands/2ememain
Contact: Alain Buyle
Agency: Happiness Brussels  
Executive Creative Management: Karen Corrigan   
Creative Director: Geoffrey Hantson, Katrien Bottez
Business Director: Hans Smets
Creatives: Toon Vanpoucke, Morgane Choppinet
Creative support: Jazz Tonna, Robin Van Eijk
Account Manager: Tine Van Hasselt
Copy NL: Dee Verwaetermeulen
Copy FR: Alice Amant
Craft & Design Director: Aldjia Bessalah
Graphic design: Lisa Leloux, Emilie Wauthelet
Motion design: Remke Faber
Radio Production: Raygun
Video Production: Lonely Alien