The Crew steunt Consortium 12-12

Media / News

Zaterdag, 11/02, 12:51. Een telefoontje van Gilles Van Moortel, directeur van het Consortium 12-12, naar het team van The Crew: "Helaas neemt het aantal slachtoffers toe. Er moet een campagne opgestart worden;"

"Alle hens aan dek zaterdagmiddag en zondag. Contact met het agentschap Belga, selectie van verschillende foto's en rekening houdend met de beeldrechten. Akkoord van het Consortium over de keuze van de foto," klinkt het bij Crew Leader Luc de Tillesse.

"Voorbereiding van al het campagnemateriaalmateriaal en dragers voor de 7 humanitaire organisaties die de fondsenwerving in België coördineren (Caritas, Belgische Rode Kruis, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam België, Plan International en UNICEF België). Permanent contact met het Consortium. Enthousiasme voor de campagne, toevoegen van materiaal, non-stop va-et-vient van de campagnematerialen gedurende de 24 uur. Contact met de media, ontvangst van materiaalfiches, instemming van iedereen, enz. Lancering van de campagne op zondagavond in het tv-journaal van 19 uur. Zondagavond om 23.00 uur laatste oproep aan ons callcenter. Vanaf maandagochtend staan we paraat om de inkomende oproepen en e-mails van het consortium als eerste te behandelen.

Missie 80% voltooid op zondagavond om 23:30 uur. Eerste resultaat op maandagavond: reeds 1.000.000 € ingezameld. Onze taak, een taak die nut heeft!"