Fairtrade Belgium, Bonka Circus en Sofie Dumont lanceren campagne rond kraamkost

Crea / News

De smaak voor Fairtrade of eerlijke handel ontdek je best vanaf het prille begin. Daarom pakt Fairtrade Belgium uit met een nieuwe actie: mama’s die borstvoeding geven én Fairtrade kraamkost consumeren kunnen vanaf vandaag een Fairtrade label aanvragen voor hun moedermelk. Een initiatief om zowel mama’s als hun baby’s te laten kennismaken met het rijke smakenpallet van Fairtrade-producten. En dankzij de creatieve gerechten van chef-kok Sofie Dumont krijgen mama’s en papa’s inspiratie om met Fairtrade producten aan de slag te gaan.

Onder de noemer “Heeft jouw moedermelk het Fairtrade label al?” lanceert Fairtrade Belgium een campagne om de veelheid aan Fairtrade producten en smaken in de verf te zetten. Moeders die borstvoeding geven én Fairtrade producten consumeren kunnen vanaf vandaag via de website www.fairtradegeneration.be een Fairtrade label aanvragen voor hun moedermelk. Net zoals producentenorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië dat ook kunnen doen wanneer ze de Fairtrade criteria respecteren. 

Karel De Mulder, creative director bij Bonka Circus, legt uit: “Met deze campagne willen we de rijke smaken van Fairtrade op een onverwachte manier in de kijker zetten. Moeders die borstvoeding geven: die proeven eigenlijk voor twee. ​Stoffen uit de voeding van de moeder komen namelijk rechtstreeks in de moedermelk terecht. En zo geven ze de smaak van en voor Fairtrade producten, vanaf het prille begin mee aan de jongste generatie ‘Fairtraders’.” ​ 

Een veelheid aan Fairtrade producten EN SMAKEN

“Er bestaan zo veel meer Fairtrade producten dan vaak wordt gedacht,” stelt Philippe Weiler, CEO van de organisatie. “Bananen, koffie en chocolade zijn de meest gekende, maar vandaag bestaat er net een heel breed aanbod van producten uit eerlijke handel.” Zo zijn er wereldwijd meer dan 30 000 Fairtrade gelabelde producten op de markt. Van limoenen over kokosmelk, tot rijstnoedels, sojasaus en olijfolie: allemaal kan je ze vandaag Fairtrade verkrijgen. ​ 

Fairtrade is niet alleen een veelheid aan producten maar ook een heerlijkheid aan smaken. Grote merken en heel wat retailers maken vandaag smaak- en kwaliteitsvolle producten op basis van Fairtrade ingrediënten. Zo komen Fairtrade chocolade en koffie regelmatig​ als best gesmaakte producten uit de bus. “Fairtrade ingrediënten zorgen voor die eerlijke touch aan onze gerechten die ervan ware smaakbommen maken. Vandaar ook de actie rond borstmelk, opdat de smaak van en voor Fairtrade producten, vanaf het prille begin wordt meegegeven aan de jongste generatie ‘Fairtraders’.”

Fairtrade (kraam)kost met Sofie Dumont 

De gevarieerde smaken van Fairtrade producten lenen zich voor heerlijke én eerlijke kraamkost. Daarom vind je op de website www.fairtradegeneration.be ook enkele inventieve Fairtrade recepten terug, vakkundig samengesteld door chef-kok Sofie Dumont. “Ik ben fan van Fairtrade producten,” stelt Sofie Dumont. “Als chef gebruik ik liefst kwaliteitsvolle en lekkere producten. Dat ik die terugvind met het Fairtrade label en zo ervoor kan zorgen dat boeren een eerlijke prijs krijgen, is voor mij een belangrijke meerwaarde die ik ook graag meegeef aan mijn eigen dochter Grace.” 

Credits:

Client: Fairtrade Belgium 

Agency: Bonka Circus ​ 

Client Contact: Philippe Weiler, Kamiel Hammenecker, Augustin Ide & Koen van Troos

Photography: Sofie Dumont

Account Manager: Liesbeth Bijvoet

Account Executive: Jaron Verscheure

Client Service Director: Julie Proesmans ​ 

Strategic Director: Peter Verbiest 

Creative Director: Karel De Mulder ​ 

Creatives: Johan Van Oeckel, Barbara Dzikanowice & Hugues Van den Steen