4de editie Soniq Awards in de startblokken  

Agenda / Media / News

  • 16/02/2023
    09:00 - 10:00

De Soniq Awards gaan opnieuw van start. Dit initiatief, dat de schijnwerpers zet op “best in class” cases in radio en audio, is daarbij aan zijn 4de editie toe. De uitreiking zal plaatsvinden op Soniq 2023, dat opnieuw een “videofonische radioshow” zal worden, en die gepland staat op donderdag 16 februari 2023 van 9 tot 10u. 

De Soniq Awards 2023 worden zoals vorige editie uitgereikt in 4 categorieën: “Best Use of Radio”, “Best Innovation in Audio”, “Best Branded Audio Content” en “Sonic Branding”. Alle informatie over deze categorieën kan gevonden worden op de website van VIA. Wat betreft “Sonic Branding” wil VIA een beroep doen op de markt. Tot nu toe stelden de leden van VIA een longlist op. Die wordt dan teruggebracht tot een shortlist op basis van een diepteanalyse,  onder meer door in kaart te brengen hoe de sonic branding gebruikt wordt over verschillende mogelijke touchpoints heen.
Voor het opstellen van de longlist staat VIA ook open voor uw input. Kent u een voorbeeld case (nieuw of al ouder, maar wel actief geweest in 2022) dan kan u deze aanmelden aan soniq@viabelgium.media en dan zal deze in de longlist worden opgenomen. 

Met deze 4de editie wil VIA verder gaan in zijn voornemen om goede voorbeelden van eigen bodem te detecteren en de markt te inspireren. Zowel creatieve bureaus, adverteerders, productiehuizen als mediabureaus kunnen een (beperkt en gratis) dossier indienen. Dit dient ten laatste op 19 januari te gebeuren. Een jury van professionals zal zich begin februari buigen over de oogst en de winnaars kiezen.

VIA is de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media, met de saleshouses DGP Media, IP Belgium, RMB, SBS en VAR als effectieve leden en Brightfish, AB3 en Transfer als aangesloten leden.