5th Conference on Digital Health in Antwerpen

Agenda / Communication / Innovation

health luke-chesser-rCOWMC8qf8A-unsplash Op 5 september is Antwerpen de ‘place to be’ voor een dag boordevol interessante debatten en presentaties over de digitale transformatie van de zorgsector en de gezondheidszorg in het algemeen, met de 5th Conference on Digital Health, een initiatief van Stad Antwerpen, BlueHealth, imec.istart en The 5th Conference.
‘The 5th Conference on Digital Health’ verzamelt verschillende actoren uit de gezondheidszorg, zoals de overheid, start-ups, academici, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties, om de evoluties te bespreken die nodig zijn om de kwaliteit en betaalbaarheid van de gezondheidszorg te garanderen. Hoewel digitale transformatie en eHealth prominent op de agenda staan, gaat het congres breder dan dat. The 5th Conference biedt ook antwoorden op de vraag hoe een modern zorgmodel er moet uitzien.
Dat het congres plaatsvindt in Antwerpen is geen toeval. De stad telt namelijk meer dan 4.000 ziekenhuisbedden verspreid over verschillende ziekenhuizen, die steeds meer samenwerken en specialiseren. Ook haar infrastructuur van assistentiewoningen, woonzorgcentra en verzorgingstehuizen breidt constant uit. Het groeipotentieel van eHealth in en rond Antwerpen is bijgevolg erg groot. Antwerpen heeft veel troeven in handen om een voortrekkersrol te spelen in de transformatie van de gezondheidszorg: de unieke concentratie van ziekenhuizen en zorginstellingen, de aanwezigheid van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, de snelst groeiende studentenpopulatie van Vlaanderen zodat de zorgsector ook in de toekomst op talent kan rekenen en tenslotte een dicht ecosysteem met zorgverstrekkers en bedrijven actief in de zorgsector.
Stad Antwerpen is samen met lokale ziekenhuizen, de Universiteit Antwerpen en enkele bedrijven lid van het BlueHealth Innovation Center (BHIC), een incubator voor eHealth. Samen werken zij aan innovatieve toepassingen voor de gezondheidszorg.5th_Conf_Health_NEG_RGB

De conferentie biedt vier thema's die volgens Geert Reyniers, verantwoordelijke voor healthcare bij organisator Duval Union Consulting, essentieel zijn voor de toekomst van de gezondheidszorg: een meer gepersonaliseerde aanpak van gezondheid en ziekte; nieuwe vormen van samenwerking tussen de verschillende gezondheidsactoren die een geïntegreerde, patiëntgerichte zorgverstrekking mogelijk maken; de re-ïntegratie van patiënten en hun zorgverlening in de samenleving, en tot slot nieuwe zorgmodellen die het aantal tussenpersonen in de zorgverlening berperken

Verder komen ook andere actuele thema’s aan bod zoals artificiële intelligentie, het beheer van patiëntendossiers, de toekomst van zorg, de hervorming van het ziekenhuiswezen, en data voor klantgerichtheid.
Het volledige programma is te vinden op The5thConference.com.