7Dimanche onthult rebranding in print en digitaal

Media / News

Vanaf 24 september meet de Franstalige zondagskrant 7Dimanche zich ter gelegenheid van haar 18de bestaansjaar een nieuwe identiteit aan. Of het nu gaat om haar 80.000 digitale lezers dan wel haar 534.890 printlezers per week, de rebranding zal iedereen bekoren, klinkt het.

De herziening heeft tot doel het imago van de nieuwskrant te verbeteren. Een strak en modern ontwerp moet, samen met nieuwe elegante kleuren, de inhoud visueel aantrekkelijk presenteren, aldus het merk zelf. De structuur van de krant is bovendien herzien voor een betere leeservaring, met voldoende afwisseling in de formaten om de betrokkenheid van de lezer te vergroten. Het doel is om de informatie toegankelijker, duidelijker en relevanter dan ooit te maken. Uiteraard blijft de redactie zich inzetten voor kwaliteitsvolle inhoud, klinkt het: nieuws blijft volgens het merk zelf de prioriteit. Want uit een recent onderzoek van eind 2022 bleek dat het nieuws de belangrijkste reden is om 7Dimanche te lezen.

In 2019 stapte 7Dimanche al over van een berlinerformaat naar een halfberliner, hetgeen ze toen vierden met een uitgebreide communicatiecampagne. En ook ter ere van de nieuwe rebranding zal een grootschalige communicatiecampagne worden gelanceerd, gericht op de hoogtepunten van de zondag. Meer dan ooit wil 7Dimanche een compagnon zijn voor haar lezers gedurende de hele zondag. "Onze toewijding aan onze lezers voor een completer en aangenamer dagblad wordt belichaamd door ons nieuwe ontwerp: frisser, actueler en rijk aan informatie. Het biedt een meeslepende en toegankelijke ervaring," zegt Stéphanie Legros, marketing product manager bij 7Dimanche. "Als onbetwiste marktleider op het gebied van zondagsmedia is deze transformatie van 7Dimanche niet zomaar een esthetische evolutie," voegt Philippe Decoster, uitgeverijdirecteur van 7Dimanche, toe. "Het is een hernieuwde bevestiging van ons engagement om onberispelijke kwaliteit te leveren en relevant te blijven voor onze trouwe lezers. Meer dan ooit zijn we vastbesloten om ons lezerspubliek gedurende elke zondag bij te staan, hen te informeren, te vermaken en te betrekken. We zijn trots op deze nieuwe identiteit, want ze weerspiegelt onze unieke positie en de kern van wat 7Dimanche altijd heeft vertegenwoordigd."