Bekende Britten in veiligheidsfilm British Airways

Rowan-Atkinson-British Airways Comic Relief

Crea / News

Rowan-Atkinson-British Airways Comic ReliefEen team van Britse beroemdheden zoals sir Ian McKellen, Rowan Atkinson en Gillian Anderson zullen te zien zijn in de nieuwe veiligheidsvideo van British Airways die begin september gelanceerd wordt.

De nieuwe film toont enkele van de meest geliefde persoonlijkheden van Groot-Brittannië en is ontworpen om klanten te helpen om de belangrijke veiligheidsberichten aandachtig te beluisteren en te onthouden. Verder boost de nieuwe veiligheidsvideo ook de fondsenwerving voor ‘Flying Start’, de globale liefdadigheidssamenwerking tussen British Airways en Comic Relief, een Britse charitatieve instelling die onder andere de “moederinstelling” is achter de Vlaamse Rode Neuzen Dag. In de video zijn tien bekende Britten te zien terwijl ze auditie doen voor een felbegeerd stuk uit de veiligheidsvideo. Met tal van humoristische sketches zetten ze hun beste beentje voor en tonen ze tegelijk de veiligheidskenmerken en procedures van het vliegtuig. En dat allemaal tegenover komiek Asim Chaudhry, als zijn Chabuddy G-personage uit People Just Do Nothing.In een kenmerkend komisch stuk aan het eind van de video, draait Rowan Atkinson onhandig rond in zijn stoel op zoek naar kleingeld om in de Flying Start-enveloppe te stoppen. Die enveloppes zijn beschikbaar op alle vluchten om klanten de mogelijkheid te geven zelf ook geld te doneren aan Comic Relief.https://www.youtube.com/watch?v=YCoQwZ9BQ9Q&feature=youtu.be

De beroemdheden in de video zijn Gordon Ramsay, Rob Brydon, Sir Ian McKellen, Rowan Atkinson, Chiwetel Ejiofor, Jim Broadbent, Thandie Newton, Gillian Anderson, Warwick Davis, Jess Glynne en Chabuddy G (Asim Chaudhry).