90 jaar Durex, maar waar is dat feestje?

Communication / Crea / News

auto80% van de Belgen vindt dat er nog steeds een taboe heerst rond het gebruik van condooms. Dat toont het onderzoek aan, uitgevoerd door iVOX in het kader van het 90-jarig bestaan van Durex. Voor meer dan de helft van de Belgen is de aankoop van condooms taboe, 39% zou er zelfs niet over praten met familie en vrienden. De cijfers zijn zelfs nog schrijnender bij de jongeren onder 34 jaar die nog meer het bestaan van taboes bevestigen: 63% vindt het kopen van condooms een taboe, en de helft vindt erover praten een taboe.

Wanneer gepolst wordt naar het aantal soa’s in België hebben ze het bij het rechte eind. Uit het onderzoek blijkt dat weinig Belgen (7,8%) denken dat het aantal soa’s in België krimpt. De grote meerderheid (83,3%) denkt effectief dat ze meer en meer voorkomen.

Om zijn 90-jarig bestaan te vieren en taboes te doorbreken, lanceert Durex een verpakking en verjaardagsfeestje om de Belgische cultuur te eren. Zo wil Durex ook het condoomgebruik in België bespreekbaar maken. Van 23 september tot 21 oktober organiseert Durex een grote, nationale stemactie via hun Facebook en Instagram om te beslissen over de locatie van het feestje. Er zijn vier mogelijke locaties, elk van hen bekend en symbolisch voor België: het Atomium in Brussel, de Citadel in Namen, het station in Antwerpen of de Gentse grachten.auto-6

Zodra de stemmen verzameld en geteld zijn, wordt begin november de locatie onthuld. Deelnemers van de stemacties via sociale media kunnen uitgenodigd worden op het 90-jarig jubileum van Durex met de Belgische artiest Kid Noize. De speciale verpakking eert ook de Belgische cultuur en toont een fiere Manneke Pis die ook op veilig speelt en het goede voorbeeld toont.