AB InBev stuurt drinkbaar bronwater naar Oekraïne

Marketing / News

Brouwer AB InBev vult een half miljoen waterblikken af in haar grootste Europese brouwerij in Leuven. De brouwer plant de blikken te transporteren naar checkpoints in Polen en Moldavië aan de grens met Oekraïne. Het vertrek van de blikken staat gepland voor midden volgende week.

“We blijven in nauw contact met onze 1800 collega's in Oekraïne en doen alles wat in onze macht ligt om hen en hun families te ondersteunen en hun veiligheid en welbevinden zo veel mogelijkheid te verzekeren. We begrijpen van onze collega's dat de situaties aan de grenzen voor veel uitdagingen zorgen en we willen helpen waar we kunnen,” zegt Jason Warner, zone president AB InBev Europe.

Cultuur verenigt

AB InBev heeft zowel in Oekraïne als in Rusland een grote aanwezigheid. In totaal 14 brouwerijen en 5370 medewerkers.

“Ik ben fier op de emotionele steun en zorg in mijn team. Van Rusland tot de Canarische eilanden ondersteunen collega's elkaar in deze moeilijke tijden. Dit is echt een echte uiting van onze bedrijfscultuur en versterkt het besef dat we bij AB InBev een grote familie zijn. Onze sterkte ligt in onze diversiteit, die alle politieke verschillen overstijgt,” aldus Warner. 

Brouwerij Leuven

“We geloven dat brouwers een positieve impact hebben op de samenleving. Dit doen we door te helpen waar we kunnen en door onze blikkenlijn om te schakelen van bier naar water,” zegt Alexander Soenen, brouwerijmanager Leuven. “De snelle omschakeling van onze brouwerij is indrukwekkend. We deden dit al eerder op kleinere schaal tijdens de overstromingen in de Luikse regio, waar onder andere onze collega's van de brouwerij in Jupille door getroffen werden. Nu helpen we ook over de landsgrenzen heen. Het engagement is enorm.”