Absoluut boost uw digitale gezondheid

Crea / News

AbsoluutBootcamp, yoga, start to run,… Mogelijkheden genoeg om fysiek in topvorm te zijn. Maar hoe kunnen we sterker worden net daar waar we heel erg kwetsbaar zijn? Volgens het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition is het hoog tijd voor een digitale bootcamp. Updaten en back-uppen tot je erbij neervalt is de boodschap.
Op 12 mei 2017 schrikte het virus WannaCry de wereld op. Met een ongeziene snelheid gijzelde het bestanden op meer dan 300.000 toestellen in 150 landen. Waarom dit virus zo snel en krachtig was? Door de kwetsbaarheid in IT-systemen. Hoe je die dan sterker maakt? Door updates uit te voeren. Maar ook een back-up maken van gegevens is belangrijk. Want enkel diegenen die dat gedaan hadden, konden zonder losgeld te betalen de schade beperken.
Daarom willen het CCB en de Cyber Security Coalition in oktober, de Maand van de Cyberveiligheid, het belang van updates en back-ups benadrukken. Ze stuurden daarvoor opnieuw de digitale cracks van Absoluut aan. Absoluut stak e-lifestylecoaches Evy Gruyaert en Julie Taton strak in een knalroze pak voor een spotje op sociale media. Volg hun soepele bewegingen en leer hoe je simpelweg updates uitvoert en back-ups maakt. Voor de minder sportieve, maar actieve luisteraars voorziet Absoluut ook advies van de dames op verschillende radiozenders en Spotify.

Maar de boodschap reikt nog verder dan dat: de bevolking wordt ook rechtstreeks aangesproken. In vijf grote treinstations kan je je smartphone laten opkuisen. En je digitale gezondheid testen kan dan weer in de Federal Truck. Die doorkruist gedurende tien dagen het land, halthoudend op telkens een andere plek in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Er reizen ook Cert-experts mee. Die bezorgen je advies op maat en een folder met webcamcover. Als afsluiter word je in de watten gelegd door masseurs. Zo kan je helemaal kiplekker en digi-zen naar huis!
De campagnebeelden zijn te zien in fitnesscentra en als advertenties in de Metro. Verder worden ze verspreid via de on- en offline kanalen van de vaste CCB-partners. Op hun websites, op digitale schermen en zelfs op bankautomaten zal de boodschap verschijnen. Dus, gedaan met excuses. Je hebt nu middelen genoeg om je digitale gezondheid te boosten.