Absoluut en 11.11.11 gaan voor changemakers

Crea / News

11.11.11Nadat Tourist LeMC op alle radiozenders de najaarscampagne van 11.11.11 inzette met het nummer ‘Ubuntu’, stelt hij nu ook de videoclip van het campagnelied voor. Een straffe opwarmer voor de uitgebreide changemakers-campagne die op 28 september officieel van start gaat in de Ancienne Belgique.

Om de videoclip van het campagnelied in te blikken, trok Absoluut samen met TouristLeMC richting Congo. Niet om den Tourist uit te hangen. Maar om changemakers te ontmoeten. Want dit jaar staat de 11.11.11-campagne in het teken van mensen die enorm veel op het spel zetten om van deze wereld een betere plaats te maken. Zo zien we in de clip de Antwerpse troubadour op bezoek bij Radio Mandeleo, een lokale zender die in het Oost-Congolese Bukavu die in enorm moeilijke omstandigheden het verschil maakt door de bevolking aan juiste informatie te helpen.

Maar niet alleen in Congo, ook wereldwijd wil 11.11.11 changemakers op een voetstuk zetten. En terecht, want ze staan meer dan ooit onder druk en ze zijn meer dan ooit nodig. Onder de titel ‘Changemakers Unite’ trapt de Noord-Zuidbeweging op 28 september dan ook een stevige campagne op gang in de AB in Brussel.

En vanaf dan dendert de campagnetrein op volle toeren verder. Want naast het kick-off event, het campagnenummer en de bijhorende videoclip van Tourist LeMC, kreeg de website 11.be een heuse changemakers-uitbreiding vol straffe verhalen. En met onder andere de release van enkele pakkende docu’s, samen met de radio- en televisiespots die op stapel staan en een heleboel opvallende acties, gaat Absoluut de #changemakers van 11.11.11 de aandacht geven die ze verdienen.