Absoluut respect voor paarse jasjes

Crea / News

AbsoluutWie kent ze niet? De paarse jasjes die ons straatbeeld vullen. Maar als we je vragen wat ze nu juist doen, kom je waarschijnlijk niet veel verder dan: “Euh...” Tijd om daar verandering in te brengen, vond de FOD Binnenlandse Zaken. Hoe? Met leuke filmpjes starring de gemeenschapswacht zelf. Want wie kan er beter laten zien wat ze doen dan zijzelf?
Iemand vinden die nog nooit een paars jasje heeft gespot? Simpelweg onmogelijk. Iedereen herkent de gemeenschapswacht in een vingerknip. Alleen bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid over waar ze zich nu juist mee bezighouden. Dus vond de FOD Binnenlandse Zaken het hoog tijd om duidelijkheid te scheppen. Daarom lanceerden ze, samen met het Leuvense communicatiebureau Absoluut, een campagne die alle twijfels over de taken van de gemeenschapswacht moet wegnemen.
De hoofdrolspelers in het filmpje zijn echte gemeenschapswachten. Ze tonen op een toffe manier waar ze zich dagelijks mee bezighouden, gaande van mensen helpen oversteken tot ervoor zorgen dat zwerfvuil verwijderd wordt van de straat. De filmpjes zijn verdeeld naar alle steden en gemeenten in België en worden ingezet op infoschermen of op lokale sociale media.