ACC bezorgt open brief en cartoons aan De Croo

Communication / News

Vertegenwoordigers van de ACC bezorgden een open brief en een cartoon-reeks aan het Kabinet De Croo. Hieronder leest u de inhoud van die Open Brief.

Open Brief aan Kabinet De Croo:

Sinds meer dan een jaar werkt de eventsector met de overheid aan studies, protocollen en modellen om het publieke leven op een georganiseerde manier herop te starten en wantoestanden in goede banen te leiden. Ook voor het organiseren van test- en vaccinatiedorpen deed de overheid beroep op de eventsector.

Maar ondanks alle mogelijke aankondigingen in de media en ondanks het feit dat alle door het coronacommisariaat opgelegde parameters worden gehaald, slaagt diezelfde overheid er niet in om het beloofde perspectief om te zetten in een juridisch kader. Waardoor de eventsector als enige overblijft zonder perspectief noch wettelijk kader. 

Een professioneel event vraagt drie maanden voorbereiding; de overheid moet beseffen dat de sect

Middels een cartoon-campagne, stelt ACC, de vakvereniging van de Belgische eventbureaus het lakse beleid van de Overheid aan de kaak en roept ze op tot een Ministerieel Besluit dat de ganse zomer en het najaar dekt, zoniet zal de sector zelf binnenkort zijn heropstart aankondigen.

Cartoonreeks: Kim Duchateau

Foto: Laurien Engels