ACC inspireert studenten en jobszoekers

acc careers NL

Communication / News

acc careers NLFascinatingcareers.be is een nieuw ACC-platform om studenten en job-zoekers aan te trekken en te inspireren. Het was al lang de ambitie van ACC Belgium, de vakvereniging van de Belgische communicatiebureaus, om de creatieve sector als een aantrekkelijke werkgever voor te stellen aan alle studenten en job-zoekers, ongeacht hun afkomst of studierichting. Het uitgangspunt van dit platform is dat het niet uitmaakt waarvoor je gestudeerd hebt om in een communicatiebureau aan de slag te gaan; zolang je maar op een creatieve manier omgaat met problemen en opportuniteiten. En er is geen enkele plek waar je een meer gevarieerde job-inhoud kan combineren met een extreem stimulerende omgeving (bekijk de teaser op Youtube).

Het platform “Fascinating Careers in the Creative Industry” is een bonte mengeling van getuigenissen van 21 medewerkers uit communicatie-bureaus, elk met een verschillende achtergrond en profiel: van de klassieke Account Manager en Art Director tot een Motion Designer, Creative Technologist en UX Designer.

Op de mini-site www.fascinatingcareers.be kan je ontdekken waar al deze mensen als kind van droomden, waarvoor ze gestudeerd hebben, waar ze nu mee bezig zijn en hoe fascinerend en gevarieerd hun job vandaag is. Ze illustreren dit elk aan de hand van een award winnende campagne, waaraan ze zelf hebben meegewerkt. In het ruitje rechts bovenaan (Why This Site) krijg je een overzicht van de 21 profielen en een sfeer-montage. De mini-site is speciaal ontworpen voor studenten, job-zoekers en jonge talenten die de weg naar onze sector nog niet gevonden hebben, maar voor wie de diversiteit van het werk in een bureau een sterke troef kan zijn. Na elke getuigenis kunnen de jobzoekers doorklikken naar de Jobcorner van ACC Belgium en beschikbare vacatures of stageplaatsen raadplegen of – indien er voor hen geen vacature is – hun gegevens achterlaten.