ACT bekroont goede doelen

Awards / News

air amnesty Onder andere lg2 Canada, DDB BetterFly Georgia, gyro USA en McCann Health Brazil hebben een ACT Responsible Cannes Tribute 2018 ontvangen als erkenning voor hun werk ter ondersteuning van goede doelen. Ook het Belgische bureau Air viel in de prijzen.
De ACT Responsible Cannes Tributes is een erkenning die door publieke stemmen wordt gegeven aan openstaande werken voor goede doelen. Dit zijn geen prijzen in letterlijke zin: ze zijn niet geselecteerd door een jury, maar zijn door mensen gekozen. Deze trofeeën en certificaten fungeren als symbolische eerbetoon aan de bureaus die hun talent en creativiteit hebben gegeven om onze wereld een betere plek te maken.
ACTStemmen vond plaats van 18 juni tot en met 21 juni tijdens de Cannes Lions Exhibition en online. De tentoonstelling was onderverdeeld in 4 thema's: onderwijs, milieu, mensenrechten en solidariteit. Meer dan 15.582 stemmen werden dit jaar uitgebracht. De tentoonstelling verzamelde het werk van 72 bureaus verspreid over 30 landen.
De 12 winnaars (3 per thema) zijn:
Education 

Environment

  • McCann Health Brazil "Valuable Heritage" for Moinhos de Ventos Hospital
  • Human Argentina "The Impossible Riddle" for ALMA (Asociación Lucha contra el Mal de Alzheimer)
  • BBDO Group Germany GmbH Germany "Remember me" for Alzheimer Research Initiative

Human Rights

  • gyro New York USA "Hidden Damage"  for Joe Torre Safe At Home Foundation
  • FCB Lisbon Portugal "Excuses"  for Associação Portuguesa de Apoio à Vítima
  • Air, Partner of McCann Belgium "The Good Dictators"  for Amnesty International