Action is Qrf Beste Winkelketen van België 2016 – 2017

Awards / News / Retail

Action magasin

Action is uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2016 – 2017 en Yves Rocher nam de de Qrf Webshop Award Belgium 2016 - 2017 in ontvangst. De prijzen zijn gisteren uitgereikt tijdens de RetailDetail Night in het San Marco Village. Daarnaast werd op deze avond bekendgemaakt dat Action ook de prijs ‘Retailer of the Year Europe’ gewonnen heeft en dat de Webshop Award Europe dit jaar naar Hunkemöller gaat.

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 200.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards Belgium. Dit leverde in totaal bijna 400.000 waardevolle beoordelingen op. Op donderdag 22 september werden de winnaars van de categorieprijzen bekendgemaakt. Deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen. In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Action de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2016 - 2017. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt. Dit keer sleepte de Yves Rocher deze prijs in de wacht.
De nummers twee tot en met vijf die in de race waren voor de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2016-2017 zijn ook bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. Bel&Bo, de winkelketen die vorig jaar uitgeroepen werd tot de winnaar van de verkiezing, is op de tweede plek geëindigd en Yves Rocher heeft de derde plek behaald. Op de vierde plek volgt Standaard Boekhandel. Ten slotte is Pearle Opticiens geëindigd op de vijfde plek. Ook de nummers twee tot en met vijf van de Webshop Awards Belgium zijn op deze avond bekendgemaakt. Deze plaatsen zijn respectievelijk voor Bel&Bo, Bol.com, TravelBird en Dreamland.

De verkiezingen Beste Winkelketen en Webshop Awards zijn dit jaar in 10 Europese landen gehouden. Retailers (webshops) die in minstens vier (drie) landen prijzen wisten te winnen maakten kans op overkoepelende Europese prijzen. Dit jaar werd de RetailDetail Night gekozen als het podium om de prijzen Retail of the Year Europe en Webshop Award Europe uit te reiken. Uit in totaal meer dan 1,8 miljoen beoordelingen blijkt uiteindelijk dat Action zich Retailer of the Year Europe 2016 – 2017 mag noemen. De Webshop Award Europe 2016 - 2017 werd dit jaar gewonnen door Hunkemöller. Tot slot mocht Hunkemöller ook de Cross-Channel Award Europe in ontvangst nemen. Dit is een prijs voor de retailer die online en offline het beste met elkaar weet te combineren.