Actiris en Ogilvy Social.Lab maken werkzoekende Brusselaars onmisbaar 

Crea / News

Stralende Brusselaars die op handen gedragen worden. Zij vormen het uithangbord van de nieuwe campagne van Ogilvy Social.Lab voor Actiris. De campagne is erop gericht om Brusselse werkzoekenden te laten weten dat ze aanzienlijk meer kans hebben op een job, als ze kiezen voor een beroep dat felbegeerd is op de arbeidsmarkt. Een beroep dat rekruteert.  

Brussel telt veel werkzoekenden. En het telt veel vacatures, zeker binnen bepaalde beroepen. Als openbare dienstverlener zet Actiris zich in om die kloof tussen werkzoekenden en bedrijven te overbruggen. Met zijn nieuwe campagne richt Actiris zich uitdrukkelijk tot werkzoekenden in de hoofdstad. Zijn ze zich ervan bewust dat sommige beroepen zo hard nodig zijn dat de jobkansen er voor het rapen liggen? Weten ze dat er speciale opleidingen bestaan om je om te scholen naar zo’n job die je onmisbaar maakt op de arbeidsmarkt?

Ogilvy Social.Lab tekende voor de strategie en de creatieve uitwerking van de campagne. Ze tackelden het onderwerp op z’n Brussels, een beetje dikkenek, door de ‘beroepen die rekruteren’ met enige zin voor overdrijving in beeld te brengen: een keukenhulp, verpleegkundige en werfleider worden letterlijk op handen gedragen in de straten van de hoofdstad.   

De campagne loopt tot 30 juni in heel Brussel – op lokale radio, in print, DOOH, socialmedia, op Spotify, bussen en gevelbanners.   

CREDITS:

ACTIRIS   

Head of external communication: Marc Njeim, Kris Mouchaers 

Project Manager external communication: Meriem Oucharif, Gilles Mignolet 

OGILVY SOCIAL.LAB   

Account Team: Sabrina Schuller, Victoria Troisfontaine  

CCO: Christophe Crasselts     

Strategy: Julie Frédérickx, Victoria Van Wymeersch     

ECD: Willem Van Den Hoof     

Creative Team: Clementine Bailly, Marine Quéré   

Creatives: Liesbet Van Noten   

Creative Manager: Gabriela Toader    

Designers: Xavier Vanderplancke   

Social & Digital Media: Loredana Polito, Nicolas Dewael, Maya Mertens  

ATL Media: Nicolas Vancraenbroeck, Alexis Gregoire (Wavemarker)   

PR: Quentin Glodé     

Production House: Lucifer films (Kurt de Leijer), Christophe Baggerman